Ξεκίνησε η μετακίνηση των εγκαταστάσεων της ΕΚΟ στο Βασιλικό

Στην παρουσία του ομίλου εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια στην Κύπρο, μέσω της θυγατρικής του EKO Κύπρου, και στην έναρξη της μετακίνησης των εγκαταστάσεων των πετρελαιοειδών της εταιρείας στο Βασιλικό αναφέρθηκαν ανώτατα στελέχη του ομίλου σε συναντήσεις που είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στην παρουσία του κ. Λακκοτρύπη αλλά και του Πρέσβη της Ελλάδας στη Λευκωσία Ηλία Φωτόπουλου, «η Διοίκηση του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ αναφέρθηκε στα επενδυτικά σχέδια και τις επιχειρηματικές δυνατότητες που διακρίνει στην Κύπρο, στον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει σήμερα -μέσω της θυγατρικής ΕΚΟ Κύπρου- καθώς εγγυάται την απρόσκοπτη προμήθεια της χώρας με καύσιμα, αλλά και στην ετοιμότητα του Ομίλου να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις που θα προκύψουν στην αγορά».
 
Ο Πρόεδρος της «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ» Στάθης Τσοτσορός και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γρηγόρης Στεργιούλης «διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η μετακίνηση όλων των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών της εταιρίας στο Βασιλικό, έχει αρχίσει να υλοποιείται», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Ήδη, αναφέρεται, «έχει διακόψει τη λειτουργία του το εργοστάσιο λιπαντικών και βρίσκεται στο στάδιο αποξήλωσης των εγκαταστάσεων». Προστίθεται παράλληλα ότι «όλα τα «μαύρα» προϊόντα έχουν μεταφερθεί στο Βασιλικό».
 
Όσον αφορά στις εγκαταστάσεις υγραερίου, «έχει ήδη διαμορφωθεί το νέο μετοχικό σχήμα και βρισκόμαστε στα τελικά στάδια ολοκλήρωσης της διαδικασίας χρηματοδότησης του έργου».
 
Τα στελέχη της ελληνικής εταιρείας ανέφεραν επίσης στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι «άμεσα θα καταρτιστεί και θα υποβληθεί και το επιχειρησιακό σχέδιο, που θα αφορά σε όλο τον όγκο δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιήσει ο όμιλος στις νέες εγκαταστάσεις».
 
Στη συνάντηση που είχαν έπειτα με τον Υπουργό Ενέργειας, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενεργειακής ασφάλειας της Κύπρου και απρόσκοπτης τροφοδοσίας της αγοράς και στη νέα πραγματικότητα που δημιουργεί η εξόρυξη υδρογονανθράκων στο νησί.
 
«Αποτελούμε μια από τις σημαντικότερες ελληνικές επενδύσεις και παρουσίες στη Κύπρο», ανέφερε ο κ. Στεργιούλης, ενώ εξέφρασε πίστη στην κυπριακή οικονομία. «Βλέπουμε τα σημάδια ανάκαμψης και μέσα από την κατανάλωση των καυσίμων. Με συνεχείς επενδύσεις, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε κορυφαίων προδιαγραφών προϊόντα και υπηρεσίες στον τομέα της ενέργειας», είπε.
 

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα