Τετάρτη 6 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

«Πολιτικοί τρέξτε στην Μάλτα και την Ισπανία για ψήφους»-Ξανά στη Λευκωσία οι εργαζόμενοι του ΟΣΕΑ

  28/01/2020 17:26
«Πολιτικοί τρέξτε στην Μάλτα και την Ισπανία για ψήφους»-Ξανά στη Λευκωσία οι εργαζόμενοι του ΟΣΕΑ

«Πολιτικοί τρέξτε στην Μάλτα και την Ισπανία για ψήφους»-Ξανά στη Λευκωσία οι εργαζόμενοι του ΟΣΕΑ

  28/01/2020 17:26
Οι οδηγοί και το προσωπικό του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου (ΟΣΕΑ) συγκεντρώθηκαν για άλλη μια φορά σήμερα έξω από το Διοικητικό Δικαστήριο εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία του Υπουργείου Μεταφορών με άλλη κοινοπραξία για το θέμα των δημοσίων συγκοινωνιών στην επαρχία Αμμοχώστου.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «ζητούμε εξασφάλιση της εργασίας μας για τα επόμενα 10 χρόνια», «Δεν είμαστε σκλάβοι κανενός, μεταφερόμαστε σε άγνωστα ξένα συμφέροντα», «Κάτω τα χέρια σας από τον ΟΣΕΑ» και «Πολιτικοί: Τρέξτε στην Μάλτα και την Ισπανία για ψήφους».

Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Αμμοχώστου (ΟΣΕΑ) κατέρχονται από χθες σε στάση εργασίας, εκτελώντας ωστόσο κανονικά τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους στην επαρχία Αμμοχώστου, σε ένδειξη καλής θέλησης, όπως είχαν δηλώσει.

Η στάση εργασίας των εργαζομένων, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, λήγει αύριο οπόταν θα επιστρέψουν κανονικά στην εργασία τους με την εκτέλεση όλων των δρομολογίων.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από το Διοικητικό Δικαστήριο έγινε τελικά σήμερα αντί αύριο Τετάρτη, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, λόγω της αλλαγής της ημέρας ακρόασης της προσφυγής του ΟΣΕΑ εναντίον της νέας Κοινοπραξίας.

Η ακρόαση της προσφυγής έγινε σήμερα και το Διοικητικό Δικαστήριο επιφύλαξε την έκδοση της απόφασή του σε κατοπινό στάδιο.

Εξάλλου, κοινή επιστολή έχουν αποστείλει σήμερα η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και η ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ στον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσο, με θέμα την έγκαιρη πληρωμή των μισθών και ωφελημάτων στους εργαζόμενους στις εταιρείες Λεωφορείων και η μεταφορά τους σε νέες εταιρείες.
 
Στην επιστολή τους οι συντεχνίες ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών και ρύθμιση των συγκεκριμένων θεμάτων το συντομότερο δυνατό, διαφορετικά όπως σημειώνουν, μετά και την παρέλευση ενός μηνός από σήμερα δεν θα έχουν άλλη επιλογή από τη λήψη δυναμικών μέτρων.

Όπως αναφέρουν μέχρι σήμερα τους έχουν δοθεί επανειλημμένα αρκετές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις σχετικά με τα πιο πάνω θέματα που στο τέλος δεν υλοποιούνται.

«Επειδή το Υπουργείο σας καλύπτει κανονικά τις συμβατικές του υποχρεώσεις προς τις εταιρείες, πρέπει να υπάρξουν τέτοιες ρυθμίσεις, που δεν θα αφήνουν εκτεθειμένους τους εργαζόμενους στις επιβατικές μεταφορές σε σχέση με όλες τις υποχρεώσεις που έχουν έναντι τους οι εργοδότες τους.  Είτε αυτές αφορούν την έγκαιρη καταβολή των μισθών, είτε φιλοδωρήματα, είτε τις αποκοπές που γίνονται από τους μισθούς τους για διάφορα Ταμεία και άλλα δικαιώματα», αναφέρουν.
  
Σε σχέση με τη μεταφορά των υφιστάμενων εργαζόμενων σε νέες εταιρείες από τις 05/07/2020, οι δύο συντεχνίες επισημαίνουν ότι δεν θα δεχθούν τη θυματοποίηση εργαζομένων και αναμένουν την υλοποίηση της μεταφοράς τους μαζί με τους μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις τους.

Προσθέτουν πως η διάρκεια του ενός χρόνου από τη μεταφορά, αφορά τη συζήτηση και ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης και δεν εξυπακούει σε καμιά περίπτωση μειώσεις μισθών και αντικαταστάσεις οποιονδήποτε εργαζόμενων, για να συμπληρώσουν ότι σε περίπτωση διαφωνιών με νέες ή και υφιστάμενες εταιρείες, να ακολουθείται η διαδικασία του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και καμιά μονομερής ενέργεια δεν θα γίνει αποδεκτή.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας