Δευτέρα 8 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Συλλογή υπογραφών σε παγκόσμια πλατφόρμα για να μπει φρένο στον Αρχιεπίσκοπο

  14/01/2020 09:41
Συλλογή υπογραφών σε παγκόσμια πλατφόρμα για να μπει φρένο στον Αρχιεπίσκοπο

Συλλογή υπογραφών σε παγκόσμια πλατφόρμα για να μπει φρένο στον Αρχιεπίσκοπο

  14/01/2020 09:41
Μετά τη δημιουργία ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα Σεβασμός στην οικία του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου στην οποία προσχώρησαν περισσότερα από 1500 άτομα, άλλη μία ομάδα πολιτών ξεκίνησε συλλογή υπογραφών με σκοπό να βάλει φρένο στα σχέδια του Αρχιεπισκόπου για μετατροπή του Αρχοντικού, σε εκκλησιαστικό μουσείο.
 
Η ψηφοφορία, διεξάγεται ηλεκτρονικά μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας AVAAZ. Μέσα σε λίγες ώρες συλλέχθηκαν περισσότερες από 1000 υπογραφές. Η ψηφοφορία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
 
 
Όπως αναγράφουν στα Αγγλικά οι πολίτες που έλαβαν τη συγκεκριμένη Πρωτοβουλία «το σπίτι του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου είναι ένα από τα πιο καλά παραδείγματα, της αστικής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα και βρίσκεται στην καρδιά της ιστορικής πρωτεύουσας της Κύπρου, στη Λευκωσία».
 
Στο συνοδευτικό σημείωμα σημειώνεται πως το Αρχοντικό λειτουργεί ως μουσείο.
 
«Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πληροφορίες πως ο αρχιεπίσκοπος έχει βλέψεις για το μουσείο και θέλει να το μετατρέψει σε εκκλησιαστικό, για να ενταχθεί στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση και να συμπεριληφθεί στα άλλα τρία κτίρια που εξυπηρετούν παρόμοιους σκοπούς. Το κοινό οργανώνεται με στόχο τη διασφάλιση του χαρακτήρα και της κληρονομιάς της οικίας του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου».
 
Οι πρωτοβουλίες πολιτών προκάλεσαν τη οργή του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Μιλώντας χθες στη μεσημβρινή εκπομπή του Οmega ανάφερε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που αρκετοί ορέγονται και ομιλούν συνεχώς για περιουσιακά στοιχεία της εκκλησίας. Αυτό το πράγμα, τελευταίως, με ενοχλεί αφάνταστα».
 
Η εκκλησία διεμήνυσε ο Αρχιεπίσκοπος έχει συμβούλους που την καθοδηγούν.
 
«Η εκκλησία έχει τους συμβούλους της. Έχουμε αρχαιολόγους και τους συμβουλευόμαστε. Είμεθα ένας οργανισμός άχρηστος; Αν ήμασταν άχρηστοι να το καταλάβω. Δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει και να αποφαίνεται για ξένη περιουσία. Έχουμε και μεις κάποια όρια», σημείωσε εξοργισμένος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εγγράφει θέμα στη Βουλή για την οικία Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου το ΑΚΕΛ
 
Διαβεβαιώνοντας πως θα κρατηθεί ο χαρακτήρας του Αρχοντικού, σημείωσε πως
 
«Παρόλο που δεν έπρεπε να δεχθώ κανένα, εντούτοις η πόρτα μου είναι ανοικτή να το συζητήσουμε. Αν νομίζουν, όμως, ότι θα βάλω το φούρνο του χότζια πάνω στο αμάξι και να γυρίζω, δεν θα τους ακούσω. Η απόφαση θα είναι δική και όχι δική τους» κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.
 
 
Πυρ ομαδόν κατά Αρχιεπισκόπου
 
Θέση στο ζήτημα που προέκυψε με την οικία του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου, έλαβε και το Υπουργεγίο Μεταφορών, μετά τον σάλο που ξέσπασε και ξεκαθάρισε πως επιθυμεί να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του. Υπέρ αυτής της άποψης τάχθηκαν και κόμματα που θα εγγράψουν το θέμα στη Βουλή
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας