Το 2020 ολοκληρώνεται ο νέος Καθεδρικός Ναός στη Λευκωσία ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος

«Με την αγάπη μας, την ταπείνωσή μας, την εργατικότητά μας, πρέπει να δώσουμε στο νέο έτος τη μαρτυρία του καλού ανθρώπου που εργάζεται μέσα στην Εκκλησία», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ κατά την κοπή της βασιλόπιτας για το προσωπικό και τους υπαλλήλους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ανακοινώνοντας ότι τη χρονιά που έρχεται θα ολοκληρωθεί η ανέγερση του  νέου Καθεδρικού Ναού της Λευκωσίας.
 
Όπως ανακοινώθηκε από την Αρχιεπισκοπή, η τελετή κοπής της βασιλόπιτας ακολούθησε τον αρχιερατικό εσπερινό που τελέσθηκε στον  Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’.
 
Μιλώντας κατά την κοπή της βασιλόπιτας ο Κύπρου Χρυσόστομος Β’  είπε ότι το διαρρεύσαν έτος ήταν από πάσης απόψεως θετικό έτος για την Εκκλησία.
 
«Έχουμε πετύχει πολλά, κι από απόψεως πνευματικής, κοινωνικής, πολιτιστικής, εθνικής και φιλανθρωπίας. Αγγίξαμε όλους τους τομείς. Και το σπουδαιότερο είναι ότι δεν έχουμε κλείσει την πόρτα σε κανέναν, ούτε σε αυτούς που πεινούν, ούτε στους αρρώστους, ούτε στους μαθητές. Συμπαρασταθήκαμε σε όλους», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.
 
Περαιτέρω ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι από πνευματικής απόψεως φέτος τελέσθηκαν καλές χειροτονίες, που είναι βασικός παράγοντας για τη λειτουργία της Εκκλησίας, αφού όταν έχουμε καλό κλήρο, τότε έχουμε γερή ραχοκοκκαλιά.
 
«Με πολλή επιτυχία το πνευματικό έργο της Αρχιεπισκοπής συνεχίζεται αθόρυβα, κι εδώ είναι η αξία», συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος.
 
 Ο Κύπρου Χρυσόστομος Β’ χαρακτήρισε ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι ξεκίνησε ανοικοδόμηση των φοιτητικών εστιών στη Λεμεσό, οι οποίες θα φιλοξενήσουν 300 φοιτητές,  προσθέτοντας πως η ενέργεια αυτή γίνεται σε μια εποχή που τα ενοίκια στη Λεμεσό είναι απρόσιτα ακόμα και σε εύπορες οικογένειες.
 
Είπε τέλος πως «φέτος, με τη βοήθεια του Θεού, θα βλέπουμε τον νέο Καθεδρικό Ναό μας να ολοκληρώνεται».

Δειτε Επισης

Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό