Ραγδαίες εξελίξεις-Νέοι υπουργοί, γυναίκα Εισαγγελέας και έκπληξη ο νέος Αρχηγός

Μεγάλες εκπλήξεις που θα φέρουν τα πάνω κάτω επιφυλάσσει το 2020, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να ανακατεύει για τελευταία φορά την τράπουλα και να κάνει την ανατροπή.
 
Από την μια οι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο που ετοιμάζει ο Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος διορίζει πρόσωπα, γύρω από τα οποία θα υπάρξει μεγάλη συζήτηση, και από την άλλη τα skala papers που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και κάνουν τον γύρο του κόσμου, είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που φέρνει ο… Άγιος Βασίλης για το νέο έτος.
 
Στον REPORTER ανοίγει για άλλη μια φορά τα χαρτιά του ο έγκυρος και αξιόπιστος Καζαμίας, ο οποίος αποκαλύπτει τα όσα θα συμβούν το 2020, πριν καν ακόμη αυτά συμβούν.    
 
Ιανουάριος: Ο χρόνος μαζί με τα ρούχα δεν μας… μπαίνουν πολύ καλά, αφού λίγο η γαλοπούλα, τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, τα σοκολατάκια, η σούβλα, το κοκορέτσι, το Christmas Cake μας κάνει δυσκοίλιους (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Μέσα όμως σε όλα αυτά, το 2020 αναμφισβήτητα έφερε τεράστιες αλλαγές για την ειδική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ. Μπορεί να τα βρίσκει σκούρα με τους δύο ηγέτες και να μην της βγαίνει η παρτίδα, ωστόσο κατάφερε να βρει τους δικούς της… όρους αναφοράς, πετυχαίνοντας τους στόχους της για το νέο έτος. Φθάνοντας εκ νέου στο Προεδρικό, κανείς δεν πίστευε σε αυτό που έβλεπε. Η Τζέιν Χολ Λουτ άκρως ανανεωμένη. Πέταξε τα παλιά της συνολάκια, ανανέωσε την γκαρνταρόμπα της και έβαλε εξτένσιον μαλλιών. Και οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί… Η ειδική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, εισερχόμενη στο Προεδρικό καλημέρισε εμφανώς ευδιάθετη όλους τους δημοσιογράφους, ενώ μετά το πέρας της συνάντησης της με τον Νίκο Αναστασιάδη παρέθεσε πολύωρη δημοσιογραφική διάσκεψη, κατά την οποία απάντησε σε όλα τα ερωτήματα.
Φεβρουάριος: Ο μήνας των ερωτευμένων και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κάνει την μεγάλη έκπληξη και αναγνωρίζει τον Άγιο Βαλεντίνο, ως Άγιο της εκκλησίας μας. Η ημέρα κηρύσσεται ως δημόσια αργία με ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Καθ’ όλο το μήνα ο Αρχιεπίσκοπος πουλά εικονίτσες του Αγίου (σ.σ με κάθε αγορά δίνεται δωρεά και μια καρδούλα στην οποία αναγράφεται «αγάπη μόνο»), με στόχο να συγκεντρωθούν οι 300 χιλιάδες ευρώ που θα πρέπει να επιστρέψει στο κράτος της Μαλαισίας και τα οποία του δόθηκαν ως εισφορά από τον… βαφτιστικό του Jho Low.     

Μάρτιος: Έφθασε η ώρα για τον νέο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, καθώς αποχωρεί από την θέση του υπουργού Ενέργειας, ο Γιώργος Λακκοτρύπης. Αρχικά ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε σκέψεις όπως αντικαταστήσει μόνο τον κ. Λακκοτρύπη, ωστόσο αποφάσισε όπως ανακατέψει περισσότερο την τράπουλα του. Την θέση του υπουργού Ενέργειας καταλαμβάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, ώστε να ετοιμάσει και να προωθήσει νομοσχέδιο για «κάρτα ΑΟΖ», την οποία θα πρέπει να έχουν όσοι εισβάλουν στα θαλάσσια τεμάχιά της Κύπρου, προς αποφυγή θερμών επεισοδίων. Τον Γιώργο Σαββίδη θα διαδεχθεί ο πρώην βουλευτής Αντρέας Θεμιστοκλέους, ο οποίος έχει οδηγίες να μειώσει τις ποινές των προστίμων και να τα… μειώσει γενικώς. Από τη θέση του αποχωρεί και ο υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής, τον οποίο θα διαδεχθεί ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος, με σκοπό να σταματήσει τις αιμομιξίες αγρινών.    

Απρίλιος: Αρχίζουν οι επαφές του Νίκου Αναστασιάδη για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Αρχηγό Αστυνομίας, ο οποίος αφυπηρετεί. Αν και οι πληροφορίες ήθελαν τον Πρόεδρο να δίνει παράταση στον Κύπρο Μιχαηλίδη, εντούτοις ο Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε να αναστείλει τη δίωξη του Δημάρχου Πάφο, Φαίδωνα Φαίδωνος, για διάδοση ψευδών ειδήσεων και να τον διορίσει στη θέση του Αρχηγού Αστυνομίας, ώστε να πατάξει τη διαφθορά στο Σώμα και να κλείσει στη φυλακή όλους τους έμπορους ναρκωτικών. Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο Καζαμίας, ο Νίκος Αναστασιάδης υποσχέθηκε στον κ. Φαίδωνος ότι θα χτίσει νέες φυλακές, εάν καταστεί ανάγκη. Λόγω της παραίτησης του Φαίδωνα Φαίδωνος από τη θέση του Δημάρχου, ακολούθησαν εκλογές από τις οποίες εξελέγη και πάλι ο Σάββας Βέργας.   
Μάιος: Λίγο πριν τις εξετάσεις τετραμήνων, τα βλέμματα στραμμένα στη κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους μαθητές. Και τελικά… βγαίνει άσπρος καπνός. Η Κυβέρνηση δεν έκανε πίσω στις θέσεις της, αφού και ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν ξεκάθαρος πως δεν πρόκειται να καταργηθούν οι εξετάσεις τετραμήνων, ωστόσο βρέθηκε η χρυσή τομή. Μετά την πολύωρη σύσκεψη, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έκαναν πίσω και συμφώνησαν στα τετράμηνα, με τον όρο όπως οι εξετάσεις γίνονται με ανοιχτά βιβλία. Από την πλευρά του ο Πρόδρομος Προδρόμου, δεν έφερε αντίρρηση, αφού στόχος ήταν η εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο. Μετά από αυτή την εξέλιξη, φανερά εκνευρισμένος ο τέως υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, σε βίντεο που τράβηξε από τα… ορεινά, άσκησε σφοδρή κριτική στον Πρόδρομο Προδρόμου.   
 
Ιούνιος: Έφθασε η ώρα της αφυπηρέτησης του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, την θέση του οποίου πολιόρκησαν ηχηρά ονόματα. Ωστόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει την μεγάλη ανατροπή που κανείς δεν είχε φανταστεί. Διορίζει στην θέση του Κώστα Κληρίδη την εκρηκτική βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Η νέα Γενικός Εισαγγελέας πιάνει αμέσως δουλειά και αναλαμβάνει προσωπικά τη διερεύνηση της υπόθεσης του κατασκοπευτικού βαν. Μάλιστα, η κ. Χαραλαμπίδου για τρεις συνεχόμενες ημέρες οδηγεί η ίδια το βαν και πάει από τη μια άκρη της Κύπρου στην άλλη, ώστε να εξακριβώσει τις δυνατότητες του, ενώ πέρασε στο σύστημα και το κινητό τηλέφωνο του τέως υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, στα πλαίσια βέβαια των… δοκιμών.   

 
Ιούλιος: Δυστυχώς άλλο ένα μαύρο καλοκαίρι, αφού οι μαύροι καπνοί από τις πυρκαγιές καλύπτουν τον ουρανό της Κύπρου. Ωστόσο ο τέως Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, κάνει come back. Σε ζωντανή σύνδεση στο facebook δίνει οδηγίες στους πυροσβέστες, ενώ επιστρατεύει και το ιδιωτικό του αεροσκάφος πυρόσβεσης (σ.σ tragkolas air fire). Τελικά, τρεις ώρες αργότερα γίνεται κατορθωτή η πλήρη κατάσβεση των πυρκαγιών και ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Αντρέας Θεμιστοκλέους, τον συγχαίρει και του δίνει τιμητικά κουπόνια για τρία πρόστιμα που αφορούν όμως οδήγηση χωρίς και τα δύο χέρια.

Αύγουστος: Σε ρυθμό καλοκαιρινών διακοπών χορεύουν άπαντες στο νησί της Αφροδίτης. Το ίδιο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί. Οι φετινές όμως διακοπές είναι αλλιώτικες. Ο Νίκος Αναστασιάδης ταξιδεύει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για Άγιο Μαυρίκιο, με το ιδιωτικό τζετ του Σαουδάραβα. Και ενώ όλοι περνούν ξέγνοιαστες στιγμές στην παραλία, μια έκπληξη τους περιμένει. Στον Άγιο Μαυρίκιο φθάσει με φουσκωτό ο Γενικός Ελεγκτής ο οποίος τους ανακοινώνει πως αρχίζει έρευνα για το ταξίδι τους.    
 
Σεπτέμβριος: Νέος σάλος για ρατσιστικό επεισόδιο ανάμεσα σε δύο Κύπριους και ένα Μαλαισιανό υπήκοο ξεσπά και προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. Αιτία του καυγά τα… διαβατήρια. Σε βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, οι Κύπριοι επιδεικνύουν στο Μαλαισιανό τα διαβατήρια τους, λέγοντας του «θέλεις ποτούτο ρε;», ενώ σε κάποια στιγμή ο ένας εκ των δύο Κυπρίων απειλεί τον Μαλαισιανό ότι θα φέρει τη γυναίκα του να τον κανονίσει. Μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η Αστυνομία αποφασίζει να διώξει τους δύο Κύπριους, ενώ το Κράτος αποφασίζει να παραχωρήσει υπηκοότητα στην οικογένεια του Μαλαισιανού.
 
Οκτώβριος: Η ολοκλήρωση του πορίσματος για τις ελλείπουσες στην υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, η φρίκη του οποίου αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2019, είναι γεγονός! Η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ανακοίνωσε πως οι έρευνες, μετά από 43 παρατάσεις, έχουν ολοκληρωθεί και το πόρισμα της παραδίδεται στην Γενική Εισαγγελέα, Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Στο πόρισμα καταλογίζονται βαρύτατες ευθύνες σε δύο κλητήρες που μετέφεραν τους φακέλους των υποθέσεων στην Νομική Υπηρεσία, ενώ ευθύνες εντοπίζονται και σε μέλη της Τροχαίας που δεν είχαν στήσει μπλόκα για εξώδικα, κατά τον ουσιώδη χρόνο, στο Μιτσερό, καθώς ενδεχομένως να απέκοπταν τον Νίκο Μεταξά για ιλιγγιώδη ταχύτητα.     

Νοέμβριος: Ο Νοέμβριος μπαίνει με μια μεγάλη διαρροή εγγράφων που ονομάστηκαν Skala papers. Πρόκειται για τις απόρρητες  συνομιλίες που κατέγραψε το κατασκοπευτικό βαν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Τα skala papers προκάλεσαν μεγάλο σοκ στην κυπριακή κοινωνία, κυρίως επειδή δεν περιλάμβαναν αυτό που όλοι περίμεναν.
 
Αντιθέτως, το 99.9% των εγγράφων αφορούσαν στα ψώνια που έκαναν επώνυμες και ανώνυμες, Κύπριες στα Duty Free του αεροδρομίου, με ατάκες απείρου κάλλους. Μερικές από αυτές είναι: «Όι κόρη εν πολλά χωρκάτικον τούτον πάνω σου;», δύο κύπριες που τσακώθηκαν με την υπάλληλο καταστήματος στα Duty Free που τους έκανε παρατήρηση επειδή δοκίμασαν όλα τα αρώματα, καταγράφηκαν να λένε: 
 
- Κόρη μου, μα πάεις καλά; Είσιες τζιαι στη Ρωσία αρώματα; Εν τίποτε δικά σου;
- Ρα, μα χάνεις; Εν ποτούτον που θέλεις, νομίζω.
-Ξέρεις ποια είμαι εγώ, ξέρεις ποιος εν ο άντρας μου; Πόψε εν να τον στείλω να σε… δέρει.

Προς μεγάλη απογοήτευση της κυπριακής κοινωνίας, που διάβασε με κομμένη την ανάσα και απνευστί τη συγκεκριμένη συνομιλία,  δεν καταγράφηκε βίντεο από το περιστατικό. Με αίτημά τους, μάλιστα, αρκετοί συμπατριώτες μας ζήτησαν από τον επικεφαλής της εταιρείας, Tal Dillian, να προσθέσει και video-κλήσεις στις υπηρεσίες της εταιρείας του.
 
Δεκέμβριος: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές του 2021. Και επειδή οι Κύπριοι δεν έχουν αρκετές επιλογές, ανακοινώνεται η δημιουργία τριών νέων κομμάτων.

Πρόκειται για το κόμμα «Ελέγχου,Τάξης και Ηθικής» με πρόεδρο τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, το κόμμα του Φαίδωνα Φαίδωνος, «μΠάφος», και τρίτο, το κόμμα του Μάρκου Τράγκολα, «ΜΑ-ΝΙ-ΚΑ». Και αφού ο Φαίδωνος και Οδυσσέας έκαναν στροφή στην πολιτική, ο Νίκος Αναστασιάδης προχώρησε άμεσα στην αντικατάσταση τους. Τη θέση του Αρχηγού Αστυνομίας Φαίδωνα Φαίδωνος καταλαμβάνει ο Υπαρχηγός και τη θέση του Γενικού Ελεγκτή, η Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, στην οποία ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είχε μεγάλη αδυναμία.

*Όλα τα πιο πάνω είναι προϊόν μυθοπλασίας και χιουμοριστικού χαρακτήρα

 

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων
Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς