Κυριακή 11 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ηθικό, ψυχή και θέληση-Εντυπωσιακές εικόνες από την ημέρα καταδρομών στο Σταυροβούνι

  10/12/2019 13:26
Ηθικό, ψυχή και θέληση-Εντυπωσιακές εικόνες από την ημέρα καταδρομών στο Σταυροβούνι

Ηθικό, ψυχή και θέληση-Εντυπωσιακές εικόνες από την ημέρα καταδρομών στο Σταυροβούνι

  10/12/2019 13:26

Τις εντυπωσιακές επιδείξεις των λοκατζήδων, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν σήμερα στο στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι.

Με αφορμή την ημέρα καταδρομών, οι Λοκατζήδες προχώρησαν σε εντυπωσιακές επιδείξεις που περιλάμβαναν πτώση με αλεξίπτωτο, αναρρίχηση και καταρρήχηση από τον πύργο των καταδρομών καθώς και επιδείξεις σε στίβο μάχης. 

Στο Σταυροβούνι για να παρακολουθήσει την επίδειξη, βρέθηκε και ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος σε ανάρτηση του στο facebook μοίρασε συγχαρητήρια στους καταδρομείς, αφού «στην εντυπωσιακή επίδειξη διαφάνηκε το ηθικό, η ψυχή και η θέληση των κομάντος μας».

ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΣΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ

Σε δηλώσεις του και αναφερόμενος στην επίδειξη των εκπαιδευτικών και επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Καταδρομέων, ο κ. Αγγελίδης συνεχάρη τον Διοικητή των Ειδικών Δυνάμεων γιατί όπως εξήγησε «έχει αποδείξει ότι με τη σκληρή δουλειά και με τον ενθουσιασμό, το ζήλο και την πειθαρχία μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Σήμερα οι νέοι καταδρομείς, που πριν από λίγες μέρες παρέλαβαν τα πράσινα μπερέ τους, απέδειξαν ότι είναι ικανοί και μπορούμε να στηριζόμαστε και σ’ αυτούς στον αγώνα που κάνουμε».
ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΣΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ

Πρόσθεσε ότι «το βάρος είναι πλέον στη πολιτεία για τη συνεχή αναβάθμιση των ειδικών δυνάμεων γιατί όντως μέσω αυτών αναβαθμίζεται και η επιχειρησιακή ικανότητα της Εθνικής Φρουράς».
 
Σημειώνεται ότι οι επιδείξεις περιλάμβαναν εκτέλεση άλματος ελεύθερης πτώσης από ελικόπτερο, επιδείξεις αυτοάμυνας, ασκήσεων ακριβείας και με δοκούς, τακτική κίνηση περιπόλου και απεμπλοκή, αγώνα σε κατοικημένο τόπο, διέλευση στίβου μάχης και στίβου ημερήσιας εκγύμνασης και αντικείμενα ορεινού αγώνα από πύργο.

Αναφορικά με τις προκλητικές ενέργειες στις οποίες προβαίνει το τελευταίο διάστημα η Τουρκία τόσο στην ΑΟΖ της Κύπρου όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ο υπουργός είπε, «δυστυχώς αυτή η κλιμάκωση συνεχίζει και με πιο εντατικούς ρυθμούς» είπε και σημείωσε πως «εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε την τακτική και την πολιτική μας, η οποία είναι χωρίς να στρατιωτικοποιούμε την όλη κατάσταση, να συνεχίζουμε σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα τον αγώνα μας με απώτερο σκοπό να τερματιστεί αυτή η παρανομία».
 
ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΣΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ

Πρόσθεσε ότι «το όλο εγχείρημα είναι δύσκολο γιατί βλέπουμε ότι έχουν ξεφύγει, δεν αφορά πλέον μόνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχει ξεκινήσει (η Τουρκία) μια συμπεριφορά που να δημιουργεί αστάθεια σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο με το πρόσχημα της υποτιθέμενης συμφωνίας μαζί με τη Λιβύη».
 
Από την άλλη, είπε ο Υπουργός «πρέπει να συνεχίσουμε μέσω των διπλωματικών, νομικών και πολιτικών μέτρων για να πετύχουμε το σκοπό μας που είναι στο τέλος της ημέρας, η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος που θα φέρει αυτή την ηρεμία και τη σταθερότητα στην περιοχή. Όλες αυτές οι ενέργειες αξιολογούνται και στο δικό μας επίπεδο και είναι γι’ αυτό το λόγο που δίνουμε τεράστια σημασία και στην αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς, να δημιουργηθεί αυτό το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες μας».
 

Σε ερώτηση αναφορικά με τις συνεργασίες της Κύπρου με την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, ο κ. Αγγελίδης απάντησε πως «όλες οι ενέργειες που έχουμε κάνει στο παρελθόν, μαζί με την αναβάθμιση των συνεργασιών με γειτονικά κράτη, είναι σ’αυτό το στάδιο που πιστεύω ότι αποδίδουν καρπούς. Δεν είναι μόνο θέμα αλληλεγγύης, που το βλέπουμε πλέον πολύ συχνά και ειδικά από τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αναμένουμε και ενέργειες, βλέπουμε ενέργειες οι οποίες θα συνεχιστούν, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η προκλητικότητα της Τουρκίας στη περιοχή».
 
ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΣΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν φόβοι για θερμό επεισόδιο εκ μέρους της Τουρκίας ο Υπουργός Αμυνας απάντησε πως «αξιολογούμε καθημερινά αυτή τη κατάσταση. Μπορώ να πω ότι θερμό επεισόδιο επιχειρείται να δημιουργηθεί καθημερινά από την Τουρκία, ωστόσο πιστεύω ότι αυτή η συμπεριφορά και η σύνεση που επιδεικνύουμε, σε συνάρτηση με τις ενέργειες που κάνουμε, είναι τέτοιες που δεν αξιολογείται τέτοιος κίνδυνος αυτή τη στιγμή».
 

Κληθείς να δώσει ένα μήνυμα προς τον κυπριακό λαό ο κ. Αγγελίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «πρέπει να συνεχίσουμε με αυτή τη πολιτική και στρατηγική και με όλες αυτές οι ενέργειες που κάνουμε, παρ’ όλη τη πρόκληση που υπάρχει, έτσι ώστε να αναβαθμίζονται οι διμερείς και τριμερείς σχέσεις, τόσο με γειτονικές χώρες αλλά και με χώρες της Ευρώπης, που έχουν και συμφέροντα στη περιοχή, έτσι ώστε όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα ότι πρέπει να επικρατήσει η σταθερότητα και η ειρήνη στη περιοχή. Το μήνυμα που στέλνω στο κυπριακό λαό είναι ότι αξιολογούμε πάντα την κατάσταση και πιστεύω ότι με όλες αυτές τις ενέργειες, υπάρχει το αίσθημα της ασφάλειας».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας