Διαγνώστηκε με αναπηρία, του έκλεισαν την πόρτα και έφτιαξε το Ablebook

Ο Γολγοθάς του ξεκίνησε μόλις ήρθε στον κόσμο, πριν ακόμη ανοίξει τα μάτια του. Ο ομφάλιος λώρος της μητέρας του είχε τυλιχθεί γύρω από το λαιμό του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει. Τοποθετήθηκε αμέσως σε θερμοκοιτίδα. Πάλεψε και κατάφερε να μείνει στη ζωή. 
 
Ο Ανδρέας Βασιλείου, ωστόσο, διαγνώστηκε μόλις έγινε τεσσάρων μηνών με τετραπληγία με δυστονία. Παρουσιάζει δυσκολία στην ομιλία και στην κίνηση από τη μία πλευρά του σώματός του. Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Δεν βίωσε, όπως λέει το ρατσισμό στο σχολείο, είχε πάντα δίπλα του φίλους και έφτασε μέχρι το Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου σπούδασε ηλεκτρολόγος-μηχανικός.
 
Παρά το γεγονός πως ο Ανδρέας έχει πτυχίο ηλεκτρολόγου-μηχανικού και μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, έβρισκε μόνο κλειστές πόρτες, στην προσπάθειά του να βρει δουλειά. Δεν τα έβαλε, όμως, ούτε τότε κάτω. Έγινε πιο δυνατός και ξεκίνησε τη δική του εταιρεία.
 
Στα 25 του χρόνια είναι ο δημιουργός του πρώτου portal στην Κύπρο, που απευθύνεται στα άτομα με αναπηρία και στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
 
Ο κ. Βασιλείου, μιλώντας στον REPORTER, εξήγησε τι τον οδήγησε στην απόφαση να δημιουργήσει αυτή τη σελίδα στο διαδίκτυο και αναφέρθηκε στους μελλοντικούς του στόχους.
 
«Όταν δεν κατάφερα να βρω δουλειά, αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου portal, μια κοινωνική εταιρεία που να καλύπτει τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και των ανθρώπων που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Το Ablebook χωρίζεται σε δύο ενότητες, την ενημέρωση και έναν διαδραστικό χάρτη. Επίσης περιέχει χρήσιμες πληροφορίες, όπως έντυπα εκδόσεων, νομοθεσίες και εκδηλώσεις, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γι' αυτές τις ομάδες ανθρώπων. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει και διάφορα άρθρα και βίντεο που σχετίζονται με άτομα με αναπηρίες και άλλες ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας».

Το όραμά τους και τα επόμενα βήματα
Ο συνέταιρός του, Λάμπρος Γιάγκου, τόνισε πως τον περασμένο Μάιο η εταιρεία τους εντάχθηκε στο πρόγραμμα idea της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα σε start-ups εταιρείες να έχουν υψηλότερη ποιότητα κατάρτισης και υπηρεσίες, ώστε να μετατρέψουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις.

«Το όραμά μας, είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους με αναπηρία και έπειτα να εδραιώσουμε το AbleBook ως μια κοινωνική επιχείρηση. Στις μελλοντικές βλέψεις μας, είναι να δημιουργήσουμε ένα application το οποίο θα βοηθήσει και το τουριστικό προϊόν του νησιού μας. Ο διαδραστικός χάρης είναι η κυριότερη καινοτομία για το Ablebook. Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο ένας χάρτης που δείχνει τους χώρους στάθμευσης για ΑμεΑ, σε 22 δήμους και λείπουν αυτή τη στιγμή οκτώ δήμοι», τόνισε. Το επόμενο βήμα τους, είναι να προσθέσουν στο διαδραστικό χάρτη χώρους αναψυχής, όπως καταστήματα, καφετέριες, μπαράκια που έχουν κατάλληλες εγκαταστάσεις για τους ανθρώπους με αναπηρίες, εστιατόρια που έχουν τα κατάλληλο μενού για άτομα που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, αλλά και παραλίες και επιχειρήσεις που παρέχουν διευκολύνσεις σε ΑμεΑ.
Το μήνυμα τους προς την κοινωνία
Το Ablebook έσβησε τα πρώτα του γενέθλια, στις αρχές του μήνα και το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι δημιουργοί του είναι το πιο απλό: «Είμαστε όλοι ίσοι στην κοινωνία».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα