Δευτέρα 17 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στον Εισαγγελέα το αίτημα για έρευνα κατά του Αρχιεπισκόπου για τον Low

  18/11/2019 10:38
Στον Εισαγγελέα το αίτημα για έρευνα κατά του Αρχιεπισκόπου για τον Low

Στον Εισαγγελέα το αίτημα για έρευνα κατά του Αρχιεπισκόπου για τον Low

  18/11/2019 10:38
Ολοκληρώθηκε σήμερα, η ψηφοφορία πολιτών μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας AVAAZ με αίτημα τη διεξαγωγή έρευνας εναντίον του Αρχιεπισκόπου από το Γενικό Εισαγγελέα.
 
Η εκστρατεία ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής 10 Νοεμβρίου, από τον πολιτικό αναλυτή Χριστόφορο Χριστοφόρου. « Το ψήφισμα θα παραδοθεί σήμερα στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Υπογράφεται από 2234 πολίτες. Αίτημα των πολιτών είναι η διεξαγωγή έρευνας για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων διαφθοράς από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο», δήλωσε  στον REPORTER 
ο κ. Χριστοφόρου
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ-Από τους «ανώμαλους»…στο «φόρο πελλάρας» και τους «ξετσίπωτους»
 
Στο κείμενο που θα παραδοθεί στον Κώστα Κληρίδη αναφέρεται ότι «oι ισχυρισμοί για παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β με επιστολές προς τον Υπουργό Εσωτερικών, για παραχώρηση κυπριακής ιθαγένειας στο Μαλαισιανό Jho Taek Low, πράξη και ενέργεια που δημόσια παραδέκτηκε ο Αρχιεπίσκοπος σε δημόσιες δηλώσεις του, χρήζουν διερεύνησης. Οι ισχυρισμοί πως ο ενδιαφερόμενος  Jho Taek Low εξέδωσε επιταγή 300.000 ευρώ υπέρ της Αρχιεπισκοπής, που ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β επιβεβαίωσε δημόσια πως παρέλαβε και πως ο Jho Taek Low εξέδωσε επίσης δεύτερη επιταγή υπέρ της Αρχιεπισκοπής για 10.000 ευρώ, χρήζουν διερεύνησης»
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το Όσκαρ του Ντι Κάπριο, τα 8 εκ. στην Κερ και οι 300 χιλιάδες του Αρχιεπισκόπου
 
Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, θα καλείται «να εξετάσει τις πράξεις και ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, με βάση τις πρόνοιες του νόμου περί Πρόληψης Διαφθοράς Κεφ. 161 και του Νόμου περί της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς (Κυρωτικός) Νόμος του 2000 (Ν. 23(III)/2000), όπως επίσης άλλης συναφούς νομοθεσίας. Επισημαίνουμε συγκεκριμένα πως πράξεις και ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β ενδεχόμενα συνιστούν διάπραξη ποινικών αδικημάτων, που ορίζονται στο άρθρο 12, του νόμου Ν. 23(III)/2000 ως «Εμπορία Επηρεασμού», στο αγγλικό πρωτότυπο “Trading in Influence” και σε άλλη νομοθεσία ως αποδοχή προϊόντος παράνομων ενεργειών».
 
Το κίνημα του Avaaz, έχει εκατομμύρια μέλη σε δεκάδες χώρες και οργανώνει πολιτικές εκστρατείες σε 17 γλώσσες
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας