Δευτέρα 12 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Οργή ΟΕΛΜΕΚ για τις «απαξιωτικές» δηλώσεις Αρχιεπισκόπου για τους εκπαιδευτικούς

  15/11/2019 12:34
Οργή ΟΕΛΜΕΚ για τις «απαξιωτικές» δηλώσεις Αρχιεπισκόπου για τους εκπαιδευτικούς

Οργή ΟΕΛΜΕΚ για τις «απαξιωτικές» δηλώσεις Αρχιεπισκόπου για τους εκπαιδευτικούς

  15/11/2019 12:34
Την έντονη αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου, για τους εκπαιδευτικούς και τον εκπαιδευτικό κόσμο, με την οργάνωση των καθηγητών να καλεί τον υπουργό Παιδείας να τοποθετηθεί.
 
Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει πως οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου ήταν απαξιωτικές και προσβλητικές, ενώ ατεκμηρίωτες αναφορές πλήττουν το κύρος των εκπαιδευτικών και του Δημόσιου Σχολείου.
 
«Καλούμε το ΥΠΠΑΝ, αν διαφωνεί με τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς και τις διαπιστώσεις, όπως τοποθετηθεί, διαχωρίζοντας τη θέση του προς αποκατάσταση του κύρους των εκπαιδευτικών λειτουργών και της παιδαγωγικής αξιοπιστίας», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ
«Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει για ακόμα μια φορά τη δυσαρέσκειά της, για τις απαξιωτικές και προσβλητικές αναφορές του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κατά του εκπαιδευτικού κόσμου. Οι ατεκμηρίωτες αυτές αναφορές πλήττουν το κύρος των εκπαιδευτικών και του Δημόσιου Σχολείου γενικότερα.
 
Η διασύνδεση μάλιστα των χαρακτηρισμών αυτών με τα προβλήματα που κατά κοινή ομολογία παρουσιάζει το νέο σχέδιο αξιολόγησης των μαθητών/τριών είναι τουλάχιστον ατυχής και στερείται κάθε επιστημονικής και παιδαγωγικής γνώσης.
 
Καλούμε το ΥΠΠΑΝ, αν διαφωνεί με τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς και τις διαπιστώσεις, όπως τοποθετηθεί, διαχωρίζοντας τη θέση του προς αποκατάσταση του κύρους των εκπαιδευτικών λειτουργών και της παιδαγωγικής αξιοπιστίας».  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας