Με μια βίτσα κι ένα διαβατήριο… η πορεία για τη γιορτή του Αρχιεπισκόπου

Τι κι αν σε άλλες χώρες, ηθοποιοί και επιχειρηματίες επέστρεψαν αυτοβούλως στην κυβέρνηση της Μαλαισίας, χρήματα και δώρα, που έλαβαν από τον τοπ καταζητούμενο, Jho Low. Ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου, δέχθηκε μεν να επιστρέψει, υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής, τις 310 χιλιάδες που έλαβε από το Low, αλλά, άγνωστο για πιο λόγο, όχι άμεσα.
 
Την ώρα που πολίτες μαζεύουν υπογραφές στην πλατφόρμα AVAAZ, για τρίτο εικοσιτετράωρο,  προκειμένου να αναγκαστεί ο Γενικός Εισαγγελέας, να αρχίσει έρευνα εναντίον του Αρχιεπισκόπου, στο κατώφλι της αρχιεπισκοπής θα βρεθεί στις 10 το πρωί ομάδα εκπαιδευτικών. Όχι για να ευχηθούν χρόνια πολλά στον μακαριότατο, που διάγει σήμερα τα ονομαστήριά του, αλλά για να διαμαρτυρηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεπέρασαν τις 1000 οι υπογραφές για έρευνα Εισαγγελέα εναντίον Αρχιεπισκόπου

Οι εκπαιδευτικοί, θα βρεθούν έξω από την Αρχιεπισκοπή, αρνούμενοι να γιορτάσουν την ονομαστική γιορτή του προκαθημένου της εκκλησίας της Κύπρου, ζητώντας να καταργηθεί η αργία. Στο μήνυμα τους, αναφέρουν πως «πρέπει να μπει τέρμα στην προσωπολατρεία. Γιατί τον σεβασμό δεν τον επιβάλλεις υποχρεώνοντας τους άλλους να σε τιμήσουν, αλλά τον κερδίζεις με τις πράξεις σου».

«Φέρτε μαζί σας μια Βίτσα κι ένα διαβατήριο» καταλήγουν καλώντας όσους  πορευθούν μαζί τους και να περπατήσουν από την Αρχιεπισκοπή μέχρι τη Βουλή από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.
 
Στη χθεσινή της ανακοίνωση, πάντως, η Αρχιεπισκοπή αναφέρει ότι είναι και δική της θέση να καταργηθεί, η εν λόγω αργία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποιες προυποθέσεις θέτει για να επιστρέψει τα χρήματα του Low ο Αρχιεπίσκοπος
 
Έδωσε εξηγήσεις αλλά…
 
Ο κλοιός γύρω από τον Αρχιεπίσκοπο, άρχισε να σφίγγει, αφού πολλοί είναι αυτοί τόσο εντός όσο και εκτός εκκλησίας, που δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις εξηγήσεις που έδωσε για την παρέμβασή του, στην υπόθεση Low. Ήδη, μέλη της ιεράς συνόδου σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, έχουν δυσανασχετήσει, κυρίως από τις δημόσιες τοποθετήσεις του μακαριότατου, θεωρώντας ότι προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα.
 
Κόμματα και κινήματα, εξάλλου, με ανακοινώσεις τους ζητούν έρευνα εναντίον του Αρχιεπισκόπου. Γρίφο αποτελεί, πάντως, η στάση που θα τηρήσει ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, ο οποίος, επίσης, δέχεται επικρίσεις επειδή δεν παρενέβη.
 
Κι όλα αυτά λίγες ώρες, μετά τη γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή για τις δύο επιταγές ύψους 310 χιλιάδων που έλαβε από τον Low. Σε αυτήν αναφέρεται, ότι οι επιταγές παραλήφθηκαν, επειδή εκδόθηκαν από τράπεζες και άρα τα χρήματα ήταν καθαρά. Η Αρχιεπισκοπή επέρριψε και πάλι ευθύνες στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, αναφέροντας ότι αυτές έπρεπε να διενεργήσουν την έρευνα, πριν παραχωρήσουν υπηκοότητα στον καταζητούμενο επιχειρηματία. 
 
Εκφράστηκε, μάλιστα, και η προθυμία να επιστέφούν τα χρήματα του Low, όχι όμως, άμεσα αλλά όταν ανακληθεί η υπηκοότητα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «όταν υπεύθυνα η Κυβέρνηση απορρίψει, ακυρώσει και ανακαλέσει την κυπριακή ιθαγένεια για τον εν λόγω επενδυτή, ζητήσει πίσω το κυπριακό διαβατήριο και ενημερωθούμε αναλόγως από τους αρμοδίους, που σημαίνει ότι η δωρεά των 310.000 ευρώ προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή είναι προϊόν κλοπής ή μαύρο χρήμα, τότε αυτά τα χρήματα δεν μας ανήκουν, καθότι δεν είναι καθαρά και είμαστε έτοιμοι να τα επιστρέψουμε».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo