Κυριακή 11 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ξεπέρασαν τις 1000 οι υπογραφές για έρευνα Εισαγγελέα εναντίον Αρχιεπισκόπου

  12/11/2019 09:12
Ξεπέρασαν τις 1000 οι υπογραφές για έρευνα Εισαγγελέα εναντίον Αρχιεπισκόπου

Ξεπέρασαν τις 1000 οι υπογραφές για έρευνα Εισαγγελέα εναντίον Αρχιεπισκόπου

  12/11/2019 09:12
Ξεπέρασαν τους 1000 οι πολίτες, που ζητούν μέσω της παγκόσμιας πλατφόρμας AVAAZ  τη διεξαγωγή έρευνας εναντίον του Αρχιεπισκόπου από το Γενικό Εισαγγελέα.
 
Η εκστρατεία ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής 10 Νοεμβρίου, από τον πολιτικό αναλυτή Χριστόφορο Χριστοφόρου και θα διαρκέσει μία βδομάδα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της θα παραδοθεί το αίτημα των πολιτών για διεξαγωγή έρευνας στο Γενικό Εισαγγελέα. Ο κ. Χριστοφόρου δήλωσε  στον REPORTER  πως «είναι απαίτηση της κοινωνίας να διερευνηθεί ένα θέμα στο οποίο υπάρχει ενδεχόμενο διαφθοράς».
 
Το κίνημα του Avaaz, έχει εκατομμύρια μέλη σε δεκάδες χώρες και οργανώνει πολιτικές εκστρατείες σε 17 γλώσσες. Λειτουργεί με μια βασική ομάδα προσωπικού που είναι διασκορπισμένη στις 6 ηπείρους αλλά και με χιλιάδες εθελοντές. Στόχος του είναι να διασφαλίστεί ότι οι απόψεις και οι αξίες των πολιτών του κόσμου όχι μόνο ακούγονται αλλά και επηρεάζουν πολιτικές αποφάσεις που μας αφορούν όλους .
 
Στο συνοδευτικό κείμενο για την υπόθεση Αρχιεπισκόπου, αναφέρεται ότι «oι ισχυρισμοί για παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β με επιστολές προς τον Υπουργό Εσωτερικών, για παραχώρηση κυπριακής ιθαγένειας στο Μαλαισιανό Jho Taek Low, πράξη και ενέργεια που δημόσια παραδέκτηκε ο Αρχιεπίσκοπος σε δημόσιες δηλώσεις του, χρήζουν διερεύνησης. Οι ισχυρισμοί πως ο ενδιαφερόμενος  Jho Taek Low εξέδωσε επιταγή 300.000 ευρώ υπέρ της Αρχιεπισκοπής, που ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β επιβεβαίωσε δημόσια πως παρέλαβε και πως ο Jho Taek Low εξέδωσε επίσης δεύτερη επιταγή υπέρ της Αρχιεπισκοπής για 10.000 ευρώ, χρήζουν διερεύνησης»
 
Οι υπογράφοντες αυτό το ψήφισμα, καλούν το Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κύριο Κώστα Κληρίδη, «να εξετάσει τις πράξεις και ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, με βάση τις πρόνοιες του νόμου περί Πρόληψης Διαφθοράς Κεφ. 161 και του Νόμου περί της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς (Κυρωτικός) Νόμος του 2000 (Ν. 23(III)/2000), όπως επίσης άλλης συναφούς νομοθεσίας. Επισημαίνουμε συγκεκριμένα πως πράξεις και ενέργειες του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β ενδεχόμενα συνιστούν διάπραξη ποινικών αδικημάτων, που ορίζονται στο άρθρο 12, του νόμου Ν. 23(III)/2000 ως «Εμπορία Επηρεασμού», στο αγγλικό πρωτότυπο “Trading in Influence” και σε άλλη νομοθεσία ως αποδοχή προϊόντος παράνομων ενεργειών».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας