Η μάχη των τεχνικών της ΑΗΚ για αποκατάσταση των βλαβών

Επί ποδός βρίσκονται, τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, ώστε να αντιμετωπίσουν γρήγορα τα προβλήματα, που αφήνει πίσω του ο Θησέας. Το προσωπικό της ΑΗΚ, αψηφώντας τους κινδύνους, βγαίνει στους δρόμους και αποκαθιστούν τις βλάβες που δημιουργούνται, ώστε κανένα νοικοκυριό να μείνει στο σκοτάδι.
 
Τα συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού είναι στελεχωμένα με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο ακολουθεί συγκεκριμένο εγχειρίδιο, που τους δίνεται από τη διεύθυνση και περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, που χρειάζονται, αναφέρει στον REPORTER η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Εγκλωβίστηκαν πολίτες, ζημιές σε περιουσίες-Χάος και φωνές στη Λεμεσό

«Υπάρχουν αυστηροί κανόνες ασφαλείας, που πρέπει να ακολουθούν τα συνεργεία μας, τα οποία συνήθως, αποτελούνται από τέσσερα άτομα. Τα αυτοκίνητά μας είναι πλήρως εξοπλισμένα, με όλα όσα χρειάζονται, δηλαδή κράνη ασφαλείας, γιλέκα και γάντια. Μόλις φτάσουν στη σκηνή, αξιολογούν την κατάσταση και αποφασίζουν πως θα πράξουν. Αν δηλαδή, στο σημείο που υπάρχει βλάβη, πέφτουν κεραυνοί, τότε θα περιμένουν στο αυτοκίνητο, μέχρι να σταματήσουν και τότε θα ξεκινήσουν την επιδιόρθωση».

Όπως σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου, τα συνεργεία αποτελούνται από αρμόδιο μηχανικό και ηλεκτρολόγο, οι οποίοι αξιολογούν την κατάσταση. Στη συνέχεια, το συνεργείο τμηματοποιεί τη γραμμή ηλεκτροδότησης, αφού σταματήσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και όταν εντοπίσουν το σημείο, στο οποίο παρουσιάζεται η βλάβη, το απομονώνουν και το επιδιορθώνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Υδροστρόβιλος ανοικτά της Λεμεσού, συνεχίζει το πέρασμά του ο Θησέας

Από κλάδεμα μέχρι αποκατάσταση καλωδίων 
Τα συνεργεία της ΑΗΚ, όταν καλούνται να επιδιορθώσουν βλάβες, προβαίνουν σε διάφορες ενέργειες, όπως για παράδειγμα το κλάδεμα των δέντρων. Όσα κλαδιά πέφτουν στα σύρματα ηλεκτροδότησης αποκόπτωνται, ενώ όπου χρειάζεται, γίνεται αντικατάσταση εξοπλισμού ή κομμένων καλωδίων.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, δεν έχει παρατηρηθεί τραυματισμός για τα μέλη της ΑΗΚ, που καλούνται να δουλέψουν στις κακοκαιρίες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Εκτοξεύτηκαν στέγαστρα ελέω Θησέα στη Λεμεσό

Δειτε Επισης

Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή