Τρίτη 1 Δεκ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ρωσικά πολεμικά πλοία στο λιμάνι Λεμεσού για ανεφοδιασμό

  21/10/2019 22:01
Ρωσικά πολεμικά πλοία στο λιμάνι Λεμεσού για ανεφοδιασμό

Ρωσικά πολεμικά πλοία στο λιμάνι Λεμεσού για ανεφοδιασμό

  21/10/2019 22:01
Μια ομάδα πολεμικών πλοίων του Στόλου της Βαλτικής, υπό τη φρεγάτα Yaroslav Mudry, κατέπλευσε στο λιμάνι Λεμεσού για ανεφοδιασμό με προμήθειες για μια μακρινή αποστολή στον Ινδικό Ωκεανό προκειμένου να λάβουν μέρος σε ρωσο-ινδικές ναυτικές ασκήσεις, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου Τύπου του Στόλου της Βαλτικής, που εκδόθηκε τη Δευτέρα.
 
Στη δήλωση αναφέρεται πως η επίσκεψη στο λιμάνι της Λεμεσού είναι η πρώτη από την έναρξη του ταξιδιού των πλοίων αυτών και πως κατά τη διάρκεια της μετάβασής τους από τη Βαλτική στη Μεσόγειο Θάλασσα οι ναύτες κάλυψαν πέραν των 7 χιλιάδων ναυτικών μιλίων.
 
Η φρεγάτα Yaroslav Mudry συνοδεύεται από το ρυμουλκό Viktor Konetsky και το τάνκερ Yelnya.
 
Σκοπός της επίσκεψης, σημειώνεται, είναι o ανεφοδιασμός με προμήθειες στα απαραίτητα επίπεδα.  Επίσης, προστίθεται, οι Ρώσοι ναύτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να δουν την περιοχή.
 
Τα πολεμικά πλοία ξεκίνησαν την αποστολή τους από την κύρια  ναυτική βάση του Βαλτικού Στόλου Baltiysk στην περιοχή  Kaliningrad την 1η Οκτωβρίου και κατευθύνονται προς τον Ινδικό Ωκεανό όπου θα λάβουν μέρος σε ναυτικές ρωσο-ινδικές ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 10-19 Δεκεμβρίου.
 
Τα πολεμικά πλοία μεταφέρουν αντιτρομοκρατικές ομάδες από τις δυνάμεις του Στόλου της Βαλτικής. Επίσης η φρεγάτα Yaroslav Mudry μεταφέρει ένα ελικόπτερο  Ka-27.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας