Έξω φρενών τα ξενοδοχεία με την κατάσταση στο αεροδρόμιο Πάφου

Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ) σε σχέση με τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο αεροδρόμιο της Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση “το αεροδρόμιο είναι ο σταθμός εισόδου και εξόδου των τουριστών, είναι το πρώτο και τελευταίο σημείο επαφής και συνεπώς, οι διευκολύνσεις και υπηρεσίες που παρέχονται, η προσβασιμότητα καθώς και η εμφάνισή του, δίνουν στους ταξιδιώτες την πρώτη εντύπωση, σχετικά με την αναμενόμενη ποιότητα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους”.

 Εάν ένα αεροδρόμιο, όπως λέει ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ, “δεν μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις προσδοκίες των ταξιδιωτών, όπως έχει συμβεί και στην περίπτωση του αερολιμένα Πάφου, σίγουρα θα έχει αλυσιδωτές αρνητικές επιδράσεις, οι οποίες επεκτείνονται και στην αντίληψη του τουρίστα για την όλη ποιότητα των διακοπών του”.

“Το τεράστιο αίσθημα αισιοδοξίας που μας έχει κυριέψει τους τελευταίους μήνες σχετικά με τις ψηλές αποδόσεις του τουρισμού και την εξαιρετικά υποσχόμενη καλοκαιρινή σεζόν, έχει αντικαταστήσει ο αρνητικός αντίκτυπος των πρόσφατων λυπηρών και απαράδεκτων γεγονότων που διαδραματιστήκαν στο αεροδρόμιο Πάφου”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η συγκεκριμένη κατάσταση, όπως λένε “έχει επιφέρει σοβαρότατο πλήγμα στον τουρισμό μας και έχει δημιουργήσει μια τριτοκοσμική εικόνα ανά το παγκόσμιο”.

“Το χάος, οι τεράστιες ουρές, οι πολύωρες αναμονές και οι επιβάτες χωρίς αποσκευές,  έχουν γίνει πρωτοσέλιδα στις παγκόσμιες εφημερίδες και έχουν δημιουργήσει αναστάτωση  ανάμεσα στους επαγγελματίες του κλάδου. Η προδιαγραφόμενη και εμφανής αύξηση τόσο των αφίξεων όσο και των αναχωρήσεων δεν έτυχε σωστού  προγραμματισμού και η ανεπαρκής υποδομή και στελέχωση έχουν επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην κατά τα αλλά  Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

 Τέλος ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς “να πάρουν άμεσα διορθωτικά μέτρα τα οποία δεν θα εστιάζονται σε προσωρινές λύσεις”. “Η κάθε ενέργεια αποσυμφόρησης θα πρέπει να έχει στόχο την διασφάλιση μιας μόνιμης, διαχρονικής και ποιοτικής αναβάθμισης του αεροδρομίου Πάφου, η οποία θα στηρίζεται όχι μόνο στις κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές, αλλά θα επεκταθεί κυρίως στην σωστή στελέχωση και επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα”, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
 
 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας