Παρασκευή 27 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Προχωρούν με απεργιακά μέτρα, πάνε όμως σε διάλογο οι εκπαιδευτικοί

  23/09/2019 18:04
Προχωρούν με απεργιακά μέτρα, πάνε όμως σε διάλογο οι εκπαιδευτικοί

Προχωρούν με απεργιακά μέτρα, πάνε όμως σε διάλογο οι εκπαιδευτικοί

  23/09/2019 18:04
Λένε «ναι» στο διάλογο με τον υπουργό Παιδείας οι καθηγητές, όπου θα παραθέσουν τους προβληματισμούς και τις θέσεις τους, για τις εξετάσεις τετραμήνων, ενώ προχωρά κανονικά η στάση εργασίας τους.
 
Αυτό αποφάσισε στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, δήλωσε στον REPORTER ο πρόεδρος της οργάνωσης, Κώστας Χατζησάββας.
 

«Αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε θετικά στο κάλεσμα του υπουργού Παιδείας και να θέσουμε στο τραπέζι τις απόψεις μας για τα τέσσερα ζητήματα που διαμαρτυρόμαστε, που δεν είναι άλλα από το νέο σύστημα αξιολόγησης του μαθητή, το συνταξιοδοτικό, τα κλιματιστικά και η μη έγκαιρη στελέχωση».
 

Ο κ. Χατζησάββας τόνισε πως προχωρά κανονικά η στάση εργασίας τους, την ερχόμενη Τετάρτη, αφού θέλουν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τα τέσσερα αυτά ζητήματα και το γεγονός πως δεν έχει γίνει κανένα βήμα για βελτίωση τους.

Ζήτησε συνάντηση με τους δασκάλους ο Χαμπιαούρης
Σε άλλη εξέλιξη, ο υπουργός Παιδείας είχε το μεσημέρι επικοινωνία με τους δασκάλους, όπου τους ζήτησε να προσέλθουν σε διάλογο.
 
 

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΔ, Χάρη Χαραλάμπους, θα αποστείλουν αύριο γραπτώς τα θέματα που επιθυμούν να συζητηθούν, για να οριστεί η συνάντηση.

«Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι θέλουμε διάλογο ουσίας για επίλυση των προβλημάτων και όχι απλά διάλογο για εκτόνωση της κατάστασης που δημιουργήθηκε».
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας