Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στήνουν στον τοίχο τον Χαμπιαούρη οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

  22/09/2019 15:51
Στήνουν στον τοίχο τον Χαμπιαούρη οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

Στήνουν στον τοίχο τον Χαμπιαούρη οι εκπαιδευτικές οργανώσεις

  22/09/2019 15:51
Καζάνι που βράζει είναι ο τομέας της παιδείας, με τις ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων να στήνουν στον τοίχο τον υπουργό Παιδείας, έπειτα από τις δηλώσεις του για ταλαιπωρία των μαθητών και τον γονιών.
 
Ο Φίλιος Φυλακτού αντεπιτίθεται και δηλώνει στον REPORTER πως τους πρώτους που ταλαιπωρεί το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας είναι τους εκπαιδευτικούς.
 

«Την αποκλειστική ευθύνη για την ταλαιπωρία των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών την έχει το Υπουργείο Παιδείας, που αντί να βοηθά τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους, τους δυσκολεύει».
 
Ο κ. Φυλακτού, σχολιάζοντας τη δήλωση του Κώστα Χαμπιαούρη να χαμηλώσουν οι τόνοι, σημείωσε πως η φράση αυτή πρέπει να έχει περιεχόμενο και ουσία και να μην λέγεται απλά για εντυπώσεις.
 
 
«Αυτό που παρατηρούμε είναι πως αγνοούνται οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, επιχειρούνται διασπαστικοί τακτικισμοί, ενώ λαμβάνονται με προχειρότητα αποφάσεις, οι οποίες αγνοούν τις αποφάσεις των επιτροπών και των αρμοδίων», κατέληξε ο Φίλιος Φυλακτού.

«Ο υπουργός πρέπει να προβεί στις δέουσες
ενέργειες να αποκλιμακώσει την ένταση»
Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι η ΟΛΤΕΚ είναι πρωτίστως ενοχλημένη από την απαξίωση που υφίσταται από τον Υπουργό Παιδείας τόσο σαν Οργάνωση όσο και σαν βαθμίδα εκπαίδευσης.
 
«Ενδεικτικού αυτού, είναι ότι ο Υπουργός ούτε καν μπήκε στο κόπο να απαντήσει οποιαδήποτε από τις επιστολές που του έχουμε αποστείλει διαχρονικά. Η ΟΛΤΕΚ πάντα έχει μια υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση και έτσι θα συνεχίσει ώστε να εκτονωθεί η κρίση. Πιστεύουμε, όμως, ότι είναι ο Υπουργός που πρέπει να προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε να αποκλιμακώσει την ένταση, την οποία ο ίδιος έχει πυροδοτήσει», κατέληξε.
 
«Δεν ανεβάζουμε εμείς τους τόνους»
Δεν είναι η ΟΕΛΜΕΚ που ανεβάζει τους τόνους, αλλά άλλοι τους ανεβάζουν με τη ρητορική που αναπτύσσουν, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας.

Αναφορικά με σημερινές δηλώσεις στην Πάφο του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος απηύθυνε έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς όπως χαμηλώσουν οι τόνοι και να προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου, ο κ. Χατζησάββας είπε: «Δεν είμαστε εμείς που ανεβάζουμε τόνους. Άλλοι ανεβάζουν με τη ρητορική που αναπτύσσουν».
 
«Θα βρεθούν λύσεις για όλα τα θέματα που μας απασχολούν»
Υπενθυμίζεται πως, το πρωί, ο υπουργός Παιδείας προέβη σε δηλώσεις και απηύθυνε έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς όπως χαμηλώσουν οι τόνοι και να προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου.
 

Ο Κώστας Χαμπιούρης, αναφερόμενος στην κρίση στην παιδεία είπε πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι «θα βρεθούν λύσεις για όλα τα θέματα που μας απασχολούν».

Ερωτηθείς αν το λυπεί το γεγονός της εξαγγελθείσας απεργίας των εκπαιδευτικών και ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί δεν αποτράπηκε, ο κ. Χαμπιαούρης είπε πως αποτελεί δικαίωμα του καθενός να κατέλθει σε απεργία και να πάρει τα δικά του μέτρα.

Διευκρίνισε ωστόσο, πως αυτοί που ταλαιπωρούνται είναι οι ίδιοι οι μαθητές,οι γονείς και η κοινωνία και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να χαμηλώσουν τους τόνους και να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας