Τετάρτη 20 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Επανήλθε με νέα πυρά προς την Κυβέρνηση ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ-«Αίθουσες, θερμοκήπια…»

  21/09/2019 11:59
Επανήλθε με νέα πυρά προς την Κυβέρνηση ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ-«Αίθουσες, θερμοκήπια…»

Επανήλθε με νέα πυρά προς την Κυβέρνηση ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ-«Αίθουσες, θερμοκήπια…»

  21/09/2019 11:59
Δεν κοπάζει η θύελλα στον τομέα της παιδείας, καθώς ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ επανήλθε με νέα πυρά προς την Κυβέρνηση, έπειτα και από το σκληρό μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη, για τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.
 
Σε ανάρτησή του, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Χάρης Χαραλάμπους τονίζει πως δεν θα ανεχτούν να τους αφαιρούν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται νόμιμα, για τα κακώς έχοντα, γιατί απλά, όπως αναφέρει, χαλά η εικόνα τους.
Ο κ. Χαραλάμπους, παράλληλα, υποβάλλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση στον υπουργό Παιδείας, ερωτήσεις που αφορούν τις συνθήκες εργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών στις αίθουσες διδασκαλίας, σε σύγκριση με αυτές που επικρατούν στα γραφεία τους.
 
 
Ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ κάνει λόγο για επικίνδυνες συνθήκες, λόγω της σκόνης που επικρατεί στην ατμόσφαιρα, καθώς επίσης και για αίθουσες διδασκαλίας-θερμοκήπια.
 
«Αναμένω με αγωνία μαζί με χιλιάδες άλλους γονείς τη δημόσια απάντησή σας, όπως την αναμένουν με περισσότερη αγωνία οι 100 χιλιάδες μαθητές και 13 χιλιάδες εκπαιδευτικοί».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έλαβαν το μήνυμα Αναστασιάδη αλλά… πρόσω ολοταχώς για απεργία οι εκπαιδευτικοί
 
Αυτούσια η ανάρτηση του κ. Χαραλάμπους:
«Απευθύνω προς τον Υπουργό Παιδείας και κατ'επέκταση προς την Κυβέρνηση, τις πιο κάτω ερωτήσεις που αφορούν τις συνθήκες εργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών στις αίθουσες διδασκαλίας, σε σύγκριση με αυτές που επικρατούν στα γραφεία τους και σε όλη τη δημόσια υπηρεσία και όχι μόνον, όχι μέσω του messenger αλλά δημόσια, όχι ως εκπαιδευτικός ή Γ. Γραμματέας της ΠΟΕΔ, αλλά ως γονιός:

1η ερώτηση: Κύριε Υπουργέ της Παιδείας, μέχρι πότε ο γιος μου και άλλα 100 χιλιάδες παιδιά, θα προσπαθούν να κάνουν μάθημα μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας;

2η ερώτηση: Μέχρι πότε οι μαθητές μας και οι εκπαιδευτικοί τους θα αναγκάζονται να βρίσκονται, με κίνδυνο για την υγεία τους, σε αίθουσες διδασκαλίας- θερμοκήπια, για πολλές μέρες τον χρόνο, αναπνέοντας μάλιστα πολλές φορές και σκόνη, χωρίς να μπορούν να αποδώσουν;

3η ερώτηση: Εσείς μπορείτε να εργαστείτε στο γραφείο σας, που είναι μεγαλύτερο από αίθουσα διδασκαλίας, χωρίς κλιματισμό, τους μήνες, Μάιο, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο;

4η ερώτηση 4: Όταν η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη σκόνη και είναι ζέστη, αντέχετε να κλείσετε τα παράθυρα του γραφείου σας (για να γλιτώσετε από τη σκόνη) και να εργαστείτε χωρίς κλιματισμό;

Αναμένω με αγωνία μαζί με χιλιάδες άλλους γονείς υποθέτω, την δημόσια απάντησή σας, όπως την αναμένουν με περισσότερη αγωνία οι 100 χιλιάδες μαθητές και οι 13 χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που υποφέρουν στις αίθουσες διδασκαλίας-θερμοκήπια, προσπαθώντας να επιβιώσουν πρώτα και μετά να κάνουν μάθημα».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας