Παρασκευή 5 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Αντιστρέφει τα πυρά και θέτει ερωτήματα στον Πρόεδρο ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ

  20/09/2019 09:10
Αντιστρέφει τα πυρά και θέτει ερωτήματα στον Πρόεδρο ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ

Αντιστρέφει τα πυρά και θέτει ερωτήματα στον Πρόεδρο ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ

  20/09/2019 09:10
Απάντηση στη σκληρή κριτική του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν κυβερνούν, δίνει ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Πυρά Αναστασιάδη σε εκπαιδευτικούς-«Δεν θα ανεχτώ τέτοιες συμπεριφορές»

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης αναφέρει ότι, «το λάθος ίσως βρίσκεται αλλού κύριε Πρόεδρε και όχι στους συνδικαλιστές και στους εκπαιδευτικούς.
 
Όπως υποστηρίζει ο κ. Χαραλάμπους «είναι φανερό πως μόλις βρέθηκαν σε αδιέξοδο στην Παιδεία, το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, άρχισε το ίδιο περσινό έργο σε βάρος τον εκπαιδευτικών. Τους έφταιξαν πάλι οι συνδικαλιστές επειδή αποφάσισαν με την συντριπτική έγκριση των εκπαιδευτικών, να διαμαρτυρηθούν 40 λεπτά, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με απόλυτη ευθύνη των κυβερνώντων. Οι συνδικαλιστές ασφαλώς και δεν κυβερνούν κύριε Πρόεδρε».
 
Θέτει επίσης σειρά πέντε ερωτημάτων:
  • Το ερώτημα είναι τι κάνουν αυτοί που κυβερνούν; Τα καταφέρνουν;
  • Γιατί δεν κατάφεραν να στελεχώσουν τα σχολεία έγκαιρα πάρα την ύπαρξη της σχετικής νομοθεσίας;
  • Γιατί απέκοψαν εκατοντάδες διδακτικές ώρες διδασκαλίας από μαθητές που τις έχουν απόλυτη ανάγκη;
  • Γιατί δεν εφαρμόζουν όσα προνοούνται από τη νομοθεσία και τις σχετικές διαδικασίες και αφήνουν να διασύρονται εκπαιδευτικοί;
  • Γιατί εξακολουθούν να επιμένουν σε μια πολιτική που δημιουργεί απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς στις αίθουσες διδασκαλίας;

Καταλήγοντας στην ανάρτηση του ο κ. Χαραλάμπους σημειώνει ότι «έχω την άποψη ότι αν πρέπει να ψάξετε που βρίσκεται το λάθος κύριε Πρόεδρε, όσον αφορά την Παιδεία, ίσως θα πρέπει να ψάξετε κάπου στον περίγυρο σας για να το βρείτε, όχι στους συνδικαλιστές».
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του, στο  περιθώριο της εκδήλωσης για τον Μάριο Τόκα στο Κηποθέατρο Λεμεσού, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι δεν είναι οι συνδικαλιστές που κυβερνούν, αλλά, με βάση το Σύνταγμα, εκείνος που ο λαός ορίζει για να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου»..
 
«Σέβομαι απόλυτα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, σέβομαι τους αγώνες τους για διασφάλιση των συμφερόντων των μελών τους, αλλά να καθορίζουν ή να αποφασίζουν ποια είναι η πολιτική που το κράτος θα αποφασίσει, όταν μάλιστα πέρσι με δική τους συγκατάθεση η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία έχει υιοθετήσει σχετικούς κανονισμούς, μου είναι αδιανόητο φέτος, ή μόλις ξεκινήσει η χρονιά, αντί να επικεντρωθούν στο τι είναι αυτό που θα ωφελήσει τα παιδιά μας, η προσπάθεια είναι να επιβάλουν όρους», ανέφερε ο .
 
Δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές ανάλογες συμπεριφορές», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας