Τετάρτη 20 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έλαβαν το μήνυμα Αναστασιάδη αλλά… πρόσω ολοταχώς για απεργία οι εκπαιδευτικοί

Φοινιώ Σάββα  20/09/2019 07:14
Έλαβαν το μήνυμα Αναστασιάδη αλλά… πρόσω ολοταχώς για απεργία οι εκπαιδευτικοί

Έλαβαν το μήνυμα Αναστασιάδη αλλά… πρόσω ολοταχώς για απεργία οι εκπαιδευτικοί

Φοινιώ Σάββα  20/09/2019 07:14
Καζάνι που βράζει ο τομέας της παιδείας, με τους εκπαιδευτικούς και μαθητές να μελετούν τα επόμενά τους βήματα, ενώ οι σχέσεις γονιών και καθηγητών κρέμονται από μια κλωστή.
 
Παρά το σκληρό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι «είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι δεν είναι οι συνδικαλιστές που κυβερνούν, αλλά, με βάση το Σύνταγμα, εκείνος που ο λαός ορίζει για να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου», οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διαμηνύουν ότι είναι αποφασισμένοι να φθάσουν στα άκρα εάν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματα τους και πως την επόμενη εβδομάδα προχωρούν κανονικά με τα απεργιακά μέτρα που εξήγγειλαν.
 
Μετά την απόφαση της γραμματείας της ΟΛΤΕΚ να προχωρήσουν και οι εκπαιδευτικοί Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης σε μονόωρη στάση εργασίας, και η ΠΟΕΔ επικύρωσε και επίσημα την απόφαση της για απεργιακά μέτρα.

Με συντριπτική πλειοψηφία επικυρώθηκε η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης των δασκάλων για μονόωρη στάση εργασίας, με το πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Φίλιο Φυλακτού, να δηλώνει στον REPORTER πως το μήνυμα που στέλνει ο εκπαιδευτικός κόσμος είναι ξεκάθαρο.
 

«Ο εκπαιδευτικός κόσμος λέει ξεκάθαρα πως δεν θα αποδεχτεί άλλο αυτή την κατάσταση με την μη έγκαιρη στελέχωση. Το μήνυμα έχει και αποδέκτη. Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να καταλάβει τη δύναμη του εκπαιδευτικού κόσμου».

Κληθείς να σχολιάσει ποια είναι τα επόμενα βήματα της ΠΟΕΔ, ο κ. Φυλακτού σημείωσε πως η οργάνωση θα μελετήσει το θέμα των κλιματιστικών στη συνέχεια.

«Ο κόσμος μας εξουσιοδότησε για να μελετήσουμε το θέμα των κλιματιστικών και εμείς αν δούμε πως υπάρχει καθυστέρηση στο θέμα, θα προχωρήσουμε σε κλιμάκωση των μέτρων. Αυτό δεν είναι απειλή, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση».

Επιδιώκει συνάντηση με τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις η ΟΛΤΕΚ
Μετά την απόφαση της ΟΛΤΕΚ για εξαγγελία μονόωρης στάσης εργασίας, ο πρόεδρος της οργάνωσης, Παναγιώτης Λυσάνδρου, ανέφερε πως το επόμενο που θα κάνει η Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης, είναι να επιδιώξει συνάντηση με τους εμπλεκομένους.
 

«Θα επιδιώξουμε συνάντηση με τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις, για να δούμε κατά πόσο μπορούμε να συντονίσουμε τα επόμενά μας βήματα. Παράλληλα, θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή και με το Υπουργείο Παιδείας και ευελπιστούμε πως θα εισακουστούμε».

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η ΟΕΛΜΕΚ
Τη Δευτέρα έχει συγκληθεί το Κεντρικό Διοικητικό της ΟΕΛΜΕΚ, ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της οργάνωσης, Κώστας Χατζησάββας.

«Θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο τη Δευτέρα στις 3:00 το απόγευμα. Εξάλλου, έχουμε κληθεί και σε συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας, ωστόσο ακόμα δεν ξέρουμε την μέρα και την ώρα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι το γεγονός πως η μονόωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί, επειδή δεν διαμαρτυρόμαστε μόνο για τις εξετάσεις τετραμήνων».
 

Ο κ. Χατζησάββας αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ για διακοπή κάθε μορφής επικοινωνίας με τους οργανωμένους γονείς, στην παρουσία του προέδρου της.

«Ο κ. Νικηφόρου, με την παρουσία του στα διάφορα ΜΜΕ, πρόσβαλε και απαξίωσε τους εκπαιδευτικούς. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε το διάλογο μαζί του. Ωστόσο, η ΟΕΛΜΕΚ διατηρεί αγαστή σχέση με όλα τα μέλη της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων και όλους τους γονείς».

Παράλληλα, ο κ. Νικηφόρου, σχολιάζοντας την απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ, ανέφερε στον REPORTER πως «μέλη της ΟΕΛΜΕΚ ήταν προσβλητικά και προς εμένα. Δεν θα αναφερθώ τώρα σε συγκεκριμένα άτομα, αλλά υπήρχαν και θα τα αποκαλύψω όταν έρθει η ώρα».

Στον Χαμπιαούρη οι γονείς
Εξάλλου, σήμερα αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας οι οργανωμένοι γονείς, όπου θα συζητήσουν τα τεκτενόμενα στον τομέα της παιδείας, αλλά και τη στάση της ΟΕΛΜΕΚ σε όλα αυτά.
 

Η γραμματεία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης αποφάσισε ότι αφού δουν με βάση το σχεδιασμό του Υπουργείου τι γίνεται, εντός της άλλης εβδομάδας θα καθορίσουν συγκεκριμένη μέρα για να κάνουν δημοσιογραφική διάσκεψη όπου θα αναλύσουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί , καταθέτοντας την θέση των οργανωμένων γονιών, αλλά και τα γεγονότα όπως έχουν εξελιχθεί.

Αναμένουν τις στάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών οι μαθητές
Την ίδια ώρα, οι μαθητές, οι οποίοι δεν μπήκαν για μάθημα χθες την 3η και 4η περίοδο, αναμένουν τις στάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών και την αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας για να λάβουν τα μέτρα τους, ανέφερε στον REPORTER ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Παναγιώτης Γεωργίου.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας