Δευτέρα 17 Μαϊ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

ΟΚΥπΥ: Αδόκιμη και άδικη η σύγκριση απολαβών προσωπικών ιατρών του δημοσίου με ιδιωτικό τομέα

  19/09/2019 18:32
ΟΚΥπΥ: Αδόκιμη και άδικη η σύγκριση απολαβών προσωπικών ιατρών του δημοσίου με ιδιωτικό τομέα

ΟΚΥπΥ: Αδόκιμη και άδικη η σύγκριση απολαβών προσωπικών ιατρών του δημοσίου με ιδιωτικό τομέα

  19/09/2019 18:32
Η σύγκριση των απολαβών των προσωπικών ιατρών του δημόσιου τομέα με εκείνες του ιδιωτικού είναι «αδόκιμη αλλά και άδικη» αναφέρει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) σημειώνοντας ότι «στις απολαβές του ιατρού στον δημόσιο θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα πάγια μισθολογικά και συνταξιοδοτικά ωφελήματα, που καταβάλλει το κράτος, οι λειτουργικές και άλλες δαπάνες για τη στελέχωση και εξοπλισμό, την επαγγελματική μονιμότητα και πολλά άλλα».
 
Σε ανακοίνωσή του ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι «η αποχώρηση ιατρών από τον δημόσιο τομέα για να ενταχθούν στο ΓεΣΥ παραμένει μια μεγάλη πρόκληση την οποία προσπαθεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί σχέδιο οικονομικών και άλλων επαγγελματικών κινήτρων με στόχο τη διασφάλιση της επαρκούς στελέχωσης των κέντρων υγείας με προσωπικούς ιατρούς, το οποίο σχέδιο, θα τύχει επαναξιολόγησης στις 31 Δεκεμβρίου 2019».
 
Προσθέτει ότι «είναι επίσης γνωστές οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Οργανισμός για την προσέλκυση ιατρών ακόμη και από το εξωτερικό προς κάλυψη των κενών θέσεων σε άλλα τμήματα».
 
Προς το σκοπό αυτό ο ΟΚΥπΥ επεξεργάζεται «σχέδιο κινήτρων για διασφάλιση της επάρκειας των δημόσιων νοσηλευτηρίων με ειδικούς ιατρούς, προσπάθεια, η οποία βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη με τον Οργανισμό να παραμένει ανοικτός σε εισηγήσεις που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο ασφαλώς δεν είναι κυπριακό φαινόμενο». 
 
Σημειώνει, ωστόσο, ότι «δεν πρόκειται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια που δεν θα είναι συμβατή με τη θέση για συνετή οικονομική διαχείριση και την προσήλωση στα δημοσιονομικά πλαίσια, που έχουν καθοριστεί από το Κράτος και την πολιτεία ευρύτερα».
 
Ο ΟΚΥπΥ «με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα και σχόλια», διαβεβαιώνει ότι «παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην προσπάθεια για υλοποίηση της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στον τομέα της Υγείας, που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η περασμένου Ιουνίου με την υλοποίηση της πρώτης φάσης του ΓεΣΥ».
 
Αναφέρει, τέλος, ότι «όπως ήταν αναμενόμενο η τεράστια αυτή μεταβολή, έχει δημιουργήσει ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον στο οποίο αναπόφευκτα παρουσιάζονται προβλήματα, τα οποία ο Οργανισμός προσπαθεί να αντιμετωπίσει με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας».
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας