Σάββατο 23 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Καταγγέλλει τη διεξαγωγή ιατρικού συνεδρίου στα κατεχόμενα o ΠIΣ

  11/09/2019 20:35
Καταγγέλλει τη διεξαγωγή ιατρικού συνεδρίου στα κατεχόμενα o ΠIΣ

Καταγγέλλει τη διεξαγωγή ιατρικού συνεδρίου στα κατεχόμενα o ΠIΣ

  11/09/2019 20:35
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καταγγέλλει τη διοργάνωση ιατρικού συνεδρίου στην κατεχόμενη Κερύνεια από την ιατρική ένωση με την επωνυμία “The Balkan Medical Union”, ως κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανόνων δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΠΙΣ, το συνέδριο, στο οποίο έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν και τρεις Έλληνες, αποτελεί μια «απρόκλητη παραβίαση των διεθνών κανόνων δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ, σε βάρος και της Κυπριακής Δημοκρατίας», «σε μια εποχή που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και δικαίων», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΠΙΣ.

«Η παρουσία των τριών Ελλήνων ιατρών θίγει και παραβιάζει κατάφωρα την εθνική συνείδηση του Ελληνισμού, ενώ αντίκειται ολοφάνερα και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ψευδοκράτος», προσθέτει η ανακοίνωση του ΠΙΣ.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ενημερώθηκε πριν λίγες ημέρες από την πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα ότι η οργάνωση “The Balkan Medical Union” διοργανώνει την ιατρική εκδήλωση “22nd Balkan Medical Days”, η οποία θα διεξαχθεί στην Κερύνεια της κατεχόμενης Κύπρου εντός του Σεπτεμβρίου.

«[Κρίνοντας ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και αφορά στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Δημοκρατίας της Κύπρου, [ο ΠΙΣ] προέβη σε σειρά παρεμβάσεων ενημερώνοντας, καταρχάς, με επιστολή του, τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επιπλέον, όλο το πληροφοριακό υλικό για την ιατρική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται σε κατεχόμενο έδαφος, απεστάλη και προς τον ‘Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Αναφορικά με την παρουσία των τριών Ελλήνων που έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στο συνέδριο, ο ΠΙΣ έχει αποστείλει επιστολή στους Ιατρικούς Συλλόγους στους οποίους ανήκουν οι τρεις ιατροί (Αθηνών, Ιωαννίνων και Μαγνησίας), ζητώντας τους να προβούν σε αυστηρή σύσταση προς τα μέλη τους, ώστε να αποσύρουν άμεσα τη συμμετοχή τους από τη συγκεκριμένη ιατρική εκδήλωση.

Τέλος, ο ΠΙΣ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τη διοργανώτρια ιατρική ένωση “Balkan Medical Union”, καθώς και επιστολές διαμαρτυρίας προς τους εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους των χωρών που εμφανίζονται να έχουν μέλη στο Συμβούλιο της “Balkan Medical Union”.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας