Λακκοτρύπης: Εργαζόμαστε για βελτίωση, προβολή και προώθηση των κρασιών μας

Εργαζόμαστε με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των κυπριακών κρασιών καθώς και την προβολή και προώθηση τους σε Κύπρο και εξωτερικό, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Λακκοτρύπης, τελώντας τα εγκαίνια της 58ης Γιορτής του Κρασιού της Λεμεσού.
 
Στο χαιρετισμό του, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως, στο πλαίσιο του μέτρου για επενδύσεις στον οινοποιητικό κλάδο, έχουν επωφεληθεί μέχρι σήμερα 38 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και δέκα νέα οινοποιεία, με συνολική χορηγία ύψους 9,2 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Σημείωσε ακόμη πως, τον περασμένο Ιούλιο, ολοκληρώθηκε η 9η προκήρυξη του μέτρου, για την οποίαν έχουν ληφθεί 17 αιτήσεις για συνολικές επενδύσεις 4,7 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Αναφερόμενος στη Γιορτή του Κρασιού, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως, για τις επόμενες δέκα μέρες, η κοσμοπολίτικη Λεμεσός θα κινείται σε ρυθμούς διαφορετικούς, με ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, καθώς δίνεται η ευκαιρία σε ντόπιους και ξένους ν` απολαύσουν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, θερινές προβολές παλιών ελληνικών ταινιών, άφθονο φαγητό και μια εκλεκτή ποικιλία κυπριακών κρασιών.
 
Υπέδειξε, επίσης πως η φετινή γιορτή έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα, καθώς είναι αφιερωμένη "σε ένα άξιο τέκνο της Λεμεσού, έναν άνθρωπο με τεράστια προσφορά στα κοινό, τον αείμνηστο Γιώργο Μαυρογένη", ο οποίος όπως υπέδειξε, επέδειξε έργο πολυσχιδές στη δημοσιογραφία, τη σκηνογραφία, τη ζωγραφική και τη γλυπτική.
 
"Προπάντων, ο Γιώργος Μαυρογένης, αγαπούσε με όλη του τη ψυχή τη Λεμεσό και τους ανθρώπους της, όντας βασικός συντελεστής στην καθιέρωση και επιτυχία, τόσο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, όσο και της Γιορτής του Κρασιού", συμπλήρωσε.
 
Τέλος, ο κ.Λακοτρύπης συνεχάρη το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού και όλους όσοι εργάζονται για την επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης.
 
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, ανέφερε, σε χαιρετισμό του, ότι η Λεμεσός γιορτάζει τις επόμενες δέκα μέρες και τιμά το κρασί και τους Κύπριους οινοπαραγωγούς.
 
"Η πόλη μας υπήρξε από τους αρχαίους χρόνους κοιτίδα της αμπελουργίας και της οινοποιίας στον τόπο μας", είπε και πρόσθεσε ότι "μέσα από τη Γιορτή του Κρασιού προβάλουμε αυτήν την πολυχιλιόχρονη παράδοση, η οποία έχει σήμερα άξιους συνεχιστές".
 
Διαβεβαίωσε, εξάλλου, ότι προσπάθεια του Δήμου είναι, κάθε χρονιά η Γιορτή του Κρασιού να αναβαθμίζεται και να βελτιώνεται και πως η φετινή γιορτή "διοργανώθηκε με πολλή αγάπη, με πολλή μεράκι και πολλή κόπο, ώστε να είναι όσο πιο άρτια γινόταν από πλευράς ποιότητας, εκδηλώσεων, τεχνικών υποδομών και καινοτομιών".
 
Αναφερόμενος στον Γιώργο Μαυρογένη, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Μάιο, κ.Νικολαϊδης είπε πως "τιμούμε τον συμπολίτη μας που έκανε τη Λεμεσό περήφανη, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο στους τομείς της δημοσιογραφίας, της γελοιογραφίας, της σκηνογραφίας, της γλυπτικής, της ζωγραφικής και του θεάτρου".
 
Υπενθύμισε πως ήταν ο Γιώργος Μαυρογένης που φιλοτέχνησε τη μορφή του παραδοσιακού βρακά και συνέβαλε καθοριστικά στην καθιέρωση της Γιορτής του Κρασιού ως ενός μεγάλου ετήσιου θεσμού της πόλης και της Κύπρου ολόκληρης.
 
Την ίδια ώρα σημείωσε πως ο Δήμος θα τιμήσει τη μεγάλη προσφορά του Γιώργου Μαυρογένη, μεταξύ άλλων, δίνοντας το όνομα του σε μια οδό της πόλης, διοργανώνοντας τιμητικές εκδηλώσεις και εντάσσοντας ένα ειδικό αφιέρωμα στο υπό δημιουργία Μουσείο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού.
 
Των εγκαινίων της γιορτής ακολούθησε ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο, με τους χαρακτήρες γνωστής σειράς του κρατικού καναλιού, οι οποίοι πήραν τα ηνία από τον Υπουργό και ξανατέλεσαν τα εγκαίνια, αφού πρώτα ο παπάς του χωριού "αφόρισε" τον κ.Λακκοτρύπη καθώς και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού.
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Στήριξη στον ΚΟΑΠ δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ στον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών
Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)