Κυριακή 11 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πράσινο φως για να ιδιωτεύουν οι στρατιωτικοί γιατροί κατόπιν άδειας

  12/07/2019 23:05
Πράσινο φως για να ιδιωτεύουν οι στρατιωτικοί γιατροί κατόπιν άδειας

Πράσινο φως για να ιδιωτεύουν οι στρατιωτικοί γιατροί κατόπιν άδειας

  12/07/2019 23:05
Η Ολομέλεια της Βουλής με 27 ψήφους υπέρ, 19 εναντίον και 1 αποχή ψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο ο Υπουργός Άμυνας δύναται, σε εξαιρετικές περιπτώσεις και αφού λάβει υπόψη τις απόψεις του Αρχηγού Εθνικής Φρουράς, να χορηγεί άδεια σε αξιωματικούς γιατρούς του Υγειονομικού Σώματος για μερική απασχόληση, έναντι αμοιβής, κατά τις ώρες εκτός της  υπηρεσίας τους στον στρατό, με όρους και προϋποθέσεις που θα καθορίζει ο Υπουργός υπό τις περιστάσεις και εφόσον η απασχόληση των μελών δεν θα επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα την άρτια εκτέλεση των καθηκόντων τους ως μελών του στρατού.
 
Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε πως στο Υγειονομικό του στρατού από τους 25 ιατρούς έμειναν 12 λόγω της διαφοράς μισθοδοσίας που υπάρχει με τους γιατρούς που εντάσσονται στο ΓεΣΥ.

Διαλύεται το Υγειονομικό τμήμα του Στρατού, είπε, προσθέτοντας πως λόγοι δημοσίου συμφέροντος και η ασφάλεια και υγεία των παιδιών που υπηρετούν τη θητεία τους επιβάλλουν την ψήφιση του νόμου.
 
Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Γιώργος Προκοπίου υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τους γιατρούς στο υγειονομικό. Πρόσθεσε ότι 7 γιατροί περιμένουν την απόφαση της Βουλής για να αποφασίσουν αν θα μείνουν ή θα φύγουν από τον στρατό. Ανέφερε περαιτέρω πως ωθούνται στην έξοδο επειδή είναι διπλάσιοι οι μισθοί στο ΓεΣΥ. Το ωράριο είναι επίσης δύσκολο, συνέχισε προσθέτοντας ότι είναι θέμα δημοσίου συμφέροντος η ψήφιση του νόμου.
 
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου είπε πως το πρόβλημα του στρατού, είναι το ίδιο ακριβώς με τα δημόσια νοσοκομεία και διερωτήθηκε γιατί δεν συζητείται το πρόβλημα συνολικά.
 
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα είπε πως είναι αντισυνταγματική η ρύθμιση, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα θα λυθεί με ένταξη των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΓεΣΥ.
 
Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού εξέφρασε την άποψη ότι θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και πρέπει η Βουλή να συμπεριφερθεί υπεύθυνα και να μην λύσει το πρόβλημα δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα.
 
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης ανέφερε πως ο νόμος θα είναι βόμβα στο θεμέλιο του ΓεΣΥ. Πρόσθεσε πως έχει απαγορευτεί στους στρατιωτικούς γιατρούς να γράψουν ασθενείς. Ούτε καν στρατιώτες, πρόσθεσε.
 
Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας είπε πως το πρόβλημα λύνεται αν αυξηθούν οι μισθοί των στρατιωτικών γιατρών.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου παρατήρησε πως αν αφεθεί η κατάσταση ως έχει μέχρι τον Σεπτέμβρη δεν θα υπάρχει υγειονομικό.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας