Έμπρακτη προσπάθεια στήριξης των κρατικών νοσηλευτηρίων από ΟΚΥπΥ

Με έμπρακτο τρόπο δείχνει την προσπάθεια που καταβάλλει ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας(ΟΚΥπΥ) για στήριξη των κρατικών νοσηλευτηρίων και άμβλυνση των προβλημάτων στελέχωσης που αντιμετωπίζουν. 
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΚΥπΥ προχώρησε στην προκήρυξη 35 θέσεων Ιατρικών Λειτουργών για κάλυψη των αναγκών του, για τις οποίες η τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 2α Αυγούστου 2019. 
 
Παράλληλα, ο ΟΚΥπΥ, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αντιλαμβανόμενος την πληρότητα που παρατηρείται στα δημόσια νοσηλευτήρια και τον φόρτο εργασίας που επωμίζονται οι επαγγελματίες υγείας σε αυτά, προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για την άμεση πλήρωση όλων των κενών θέσεων που προκύπτουν.
 
Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ:

«Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ανακοινώνει ότι έχει προκηρύξει τριάντα πέντε (35) θέσεις Ιατρικών Λειτουργών για κάλυψη των αναγκών του, για τις οποίες η τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 2α Αυγούστου 2019.
 
Η προκήρυξη αφορά νέες θέσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, μεταξύ αυτών η Παθολογία, η Ρευματολογία, η Καρδιολογία, η Γυναικολογία και η Γαστρεντερολογία, και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της αναβάθμισης και του εξορθολογισμού των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, έτσι ώστε, μέσα από τη σωστή στελέχωσή τους, να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία τους.
 
Παράλληλα, ο ΟΚΥπΥ, αντιλαμβανόμενος την πληρότητα που παρατηρείται στα δημόσια νοσηλευτήρια και τον φόρτο εργασίας που επωμίζονται οι επαγγελματίες υγείας σε αυτά, προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για την άμεση πλήρωση όλων των κενών θέσεων που προκύπτουν.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Οργανισμό στο τηλέφωνο 22 605 734».
 
Γιατροί από Αθήνα για ΤΑΕΠ 
Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε πως ο Οργανισμός προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για την Αθήνα, όπου θα αναζητηθούν γιατροί που θα στελεχώσουν τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των νοσοκομείων.
 
Ο κ. Χαριλάου είπε ότι ήδη, ο ΟΚΥπΥ βρίσκεται σε επαφή με Ιατρικούς Συλλόγους και άλλους φορείς που μπορεί να βοηθήσουν και ετοιμάζει τα πάντα για την κάθοδο Κλιμακίου-αποτελούμενου από τους Διευθυντές του ΤΑΕΠ και εκπροσώπους του Οργανισμού-στην ελληνική πρωτεύουσα όπου θα αναζητήσει κατά κύριο λόγο γιατρούς από την Αθήνα. Το ενδεχόμενο να αναζητηθούν και από άλλες πόλεις γιατροί, μελετάται από τον Οργανισμό.
 
«Η πρώτη προτεραιότητα μας, είναι η σωστή στελέχωση των νοσοκομείων και ειδικότερα των ΤΑΕΠ», είπε ο κ. Χαριλάου, προσθέτοντας ότι «γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μπορέσει να μεταβεί το Κλιμάκιο στην Αθήνα. Γίνεται η απαραίτητη προεργασία για να πάνε στοχευμένα και να είναι προετοιμασμένα τα πάντα».
 
Στους ενδιαφερόμενους γιατρούς αναμένεται ότι θα δοθούν αρκετά κίνητρα για την προσέλκυση τους, στην Κύπρο.
 
Για την προκήρυξη 35 θέσεων Ιατρικών Λειτουργών που έγινε σήμερα, ο κ. Χαριλάου είπε πως είναι για αναπλήρωση των κενών θέσεων που υπάρχουν στα νοσοκομεία.
 
Ήδη, σημείωσε ο κ. Χαριλάου, υπάρχουν προκηρυγμένες δέκα θέσεις για την στελέχωση των ΤΑΕΠ, ενώ προκηρύχθηκαν παλαιότερα και έληξαν την περασμένη εβδομάδα δύο θέσεις καρδιολογίας.
 
Σε σχέση με την στελέχωση νοσηλευτών, είπε, ότι «είμαστε στην διαδικασία εντός των ημερών να προσλάβουμε 60 νοσηλευτές».
 
 
 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»