Δεν βλέπει λόγο απεργίας στα ΤΑΕΠ ο υπουργός και καθησυχάζει τους ασθενείς

Τη δυσφορία του εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, για τις προθέσεις της ΠΑΣΥΚΙ να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία στις 9 Ιουλίου στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών των Κρατικών Νοσηλευτηρίων, αποφάσεις οι οποίες αναμένεται να ληφθούν αύριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κ. Ιωάννου-Ανησυχητική ολιγωρία από ΟΚΥπΥ για τους ωρομίσθιους του Νοσοκομείου Λεμεσού
 
Ο κ. Κωνσταντίνου διερωτήθηκε γιατί να καταφεύγουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις οι γιατροί, από τη στιγμή που όπως είπε, γίνονται τεράστιες προσπάθειες από την εργοδοτική πλευρά να δοθούν λύσεις.
 
«Έχω πει σε δημόσιες δηλώσεις μου ότι δεν βλέπω τον λόγο εγώ προσωπικά γιατί πρέπει να γίνει αυτή η απεργία. Για μένα απεργία γίνεται από τους εργοδοτούμενους εάν η εργοδοτική πλευρά αρνείται να διαβουλευτεί, αρνείται να δώσει λύσεις και κωφεύει στις εκκλήσεις των εργαζομένων. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν συμβαίνει και το δηλώνω κατηγορηματικά», υπέδειξε με έμφαση ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπήκε το νερό στ’ αυλάκι για το ΓΕΣΥ-Κάναμε κατάχρηση τον πρώτο μήνα
 
Συνέχισε λέγοντας, ότι είναι ένα θέμα το οποίο χρονίζει και δύσκολα μπορούν να βρεθούν λύσεις.
 
Είναι ωραίο, τόνισε, να λέμε ότι θέλουμε καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, προσθέτοντας πως αυτό σημαίνει να υπάρχουν περισσότερα άτομα να δουλεύουν, ούτως ώστε αυτοί που εργάζονται να μην είναι υποστελεχωμένοι και να επιβαρύνονται με επιπλέον ώρες και να υπάρχει αυτή η κούραση και η κόπωση που αυτή τη στιγμή υπάρχει.
 
«Όταν όμως προκηρύσσουμε τις θέσεις και δεν υπάρχει ενδιαφέρον, αυξάνουμε το επίδομα και πάλι δεν υπάρχει ενδιαφέρον και υπήρχε και πρόθεση προχθές να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το επίδομα -αν και υπήρχε αντίδραση σε αυτό το θέμα-, τότε δεν μπορούν να γίνουν περισσότερα πράγματα», υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου.
 
Αναφερόμενος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους Διευθυντές των ΤΑΕΠ μετά από δική του πρωτοβουλία, ο υπουργός επισήμανε ότι όλες οι εισηγήσεις που δόθηκαν από τους Διευθυντές για απάμβλυνση του προβλήματος έχουν υιοθετηθεί.
 
Πρόσθεσε ότι με επιστολή της χθες η συντεχνία δεν δέχεται τις εισηγήσεις.
 
«Εν πάση περιπτώσει όμως, εμείς ως Υπουργείο και με την καθοδήγηση της Γενικής Διευθύντριας, έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε την ερχόμενη Τρίτη, εάν προχωρήσει η απεργία, να μην υπάρξει οποιαδήποτε ταλαιπωρία στον κόσμο», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας.
 
Δεν αναμένει κλιμάκωση
μέτρων στο Γ.Ν. Λεμεσού
Ερωτηθείς για την απεργία του ωρομίσθιου προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ωρομίσθιο προσωπικό δεν θα κλιμακώσει τα μέτρα.
 
«Έχουν δοθεί λύσεις. Με τους υπεύθυνους των συντεχνιών που έχω μιλήσει προσωπικά είναι και αποδεκτές και πρέπει να γίνει η απαραίτητη συνεννόηση με τη διεύθυνση του ΟΚΥπΥ. Έχω τονίσει τη δυσαρέσκεια μου για την ολιγωρία για τον χειρισμό του θέματος, διότι πρέπει να κάνουμε την κριτική μας εκεί που χρειάζεται», είπε ο κ. Υπουργός.
 
«Αλλάξτε κουλτούρα»
Απαντώντας σε ερώτηση εάν τίθεται θέμα επιβίωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων δεδομένου ότι έχει μειωθεί αισθητά η προσέλευση του κόσμου σε αυτά, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι προς το παρόν δεν προκύπτει τέτοιο ζήτημα.
 
«Θα υπάρχει θέμα επιβίωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων και λυπούμαι που το λέω εάν δεν υπάρξει αλλαγή κουλτούρας στα δημόσια νοσηλευτήρια. Αντιλαμβάνεστε ότι η αυτονόμηση για να δουλέψει χρειάζεται αλλαγή εταιρικής κουλτούρας, η οποία εφαρμόζεται από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσηλευτήρια, και αναφέρομαι σε όλους τους εργαζόμενους», τόνισε.
 
Πρόσθεσε πως, όλοι οφείλουν να αγκαλιάσουν, να αντιληφθούν τις ευθύνες τους, να αντιληφθούν ότι πλέον λειτουργούμε όλοι σε περιβάλλον ανταγωνισμού και έτσι οφείλουμε να συμπεριφερθούμε. Πρέπει να αλλάξουν κάποιες συμπεριφορές και σε αυτό έχουν ρόλο να επιτελέσουν και οι συντεχνίες των εργαζομένων, όχι μόνο οι διοικήσεις. Έχουμε ρόλο όλοι μας να επιτελέσουμε σε αυτό και πρέπει όλοι να αντιληφθούμε τις νέες συνθήκες εργασίας και το νέο εργασιακό περιβάλλον», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Ιωάννου.

Δειτε Επισης

Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»