Υπ. Υγείας: Θετικό το πρόσημο του ΓΕΣΥ κατά τον πρώτο μήνα εφαρμογής του

Συναντήσεις γίνονται με όλους τους εμπλεκόμενους στο ΓεΣΥ φορείς, κάποιες άτυπα, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, κληθείς να σχολιάσει αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».
 
Μιλώντας στους δημοσιογράφους από το ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «αυτό που είπε ο Πρόεδρος είναι αυτό που γίνεται εδώ και μήνες, δηλαδή συναντήσεις κάνουμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κάποιες άτυπα, διότι υπήρχε μέχρι τώρα η άρνηση από τα συλλογικά όργανα να προσέλθουν».
 
Πρόσθεσε πως πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση άτυπες συναντήσεις τόσο με ιατρούς όσο και με ιδιωτικά νοσηλευτήρια, φαρμακοποιούς και άλλους φορείς.
 
«Τον περασμένο Νοέμβριο, στην τελευταία συνάντηση που είχαμε κάνει με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) μού είχε υποβληθεί ένα υπόμνημα με αιτήματα, τα οποία όλα πλην ενός έχουν δρομολογηθεί ή έχουν ικανοποιηθεί.
 
Δηλαδή τα πολεοδομικά κίνητρα που με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που φέραμε από κοινού με τον Υπουργό Εσωτερικών την προηγούμενη εβδομάδα, έχει δοθεί αύξηση 20% στον συντελεστή δόμησης, έχει δοθεί επιχορήγηση για διαπίστευση στα ποιοτικά κριτήρια, προχωρά η αλλαγή της νομοθεσίας για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, και προχωρούμε και με σχέδιο de minimis για να δοθεί χορηγία για αλλαγή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ως αντιστάθμισμα του αιτήματος για μείωση του ΦΠΑ», υπογράμμισε ο κ. Υπουργός.
 
Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι σήμερα απεστάλη επιστολή προς τον ΠΑΣΙΝ, στην οποία παρατίθενται όλα τα κίνητρα που έχουν δοθεί.
 
Μέσω της επιστολής, ο Υπουργός Υγείας καλεί τον Σύνδεσμο σε συνάντηση τη μεθεπόμενη εβδομάδα, ώστε να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.
 
Ακολούθως, κληθείς να προβεί σε αποτίμηση του 1ου μήνα εφαρμογής του ΓεΣΥ, ο κ. Ιωάννου δήλωσε πως μέχρι στιγμής το πρόσημο είναι θετικό.
 
 «Υπάρχουν τα δεδομένα, κάποια προβλήματα, τα οποία όμως επιλύονται. Έχω ήδη κάνει μια διευρυμένη σύσκεψη την προηγούμενη Τρίτη με εκπροσώπους από όλους τους συμβαλλόμενους για να καταγραφούν κάτω, να δοθούν στον ΟΑΥ, με απαντήσεις με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για το πότε επιλύονται αυτά τα προβλήματα. Αντιλαμβάνεστε, κάποια από αυτά τα προβλήματα έχουν σχέση με τη γνώση τόσο των παρόχων όσο και των δικαιούχων όσον αφορά το ΓεΣΥ και αυτό με την πάροδο του χρόνου και εξομαλυνθεί. Οφείλω να αναγνωρίσω ότι έχει σχετικά γρήγορα αντανακλαστικά ο ΟΑΥ και επιλύει τα προβλήματα, είναι παρών για να επιλύσει τα διάφορα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί», επεσήμανε.
 

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας