Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο σχέδιο δωρεάν σήμανσης και εγγραφής σκύλων

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα «Σχέδιο δωρεάν σήμανσης και εγγραφής σκύλων», με στόχο τη μείωση των σκύλων που δεν έχουν σήμανση και κατ’ επέκταση τη διευκόλυνση εντοπισμού των ιδιοκτητών των σκύλων που έχουν εγκαταλειφθεί ή απωλεσθεί. Το Σχέδιο αναμένεται να αποτελέσει κίνητρο για όλους τους πολίτες να σημάνουν τον σκύλο τους, σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Σκύλων Νόμου.

Το Σχέδιο που εισηγήθηκε το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος προνοεί την αγορά περίπου 20.000 μικροπλακετών αναγνώρισης (microchip), οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τη δωρεάν σήμανση αντίστοιχου αριθμού σκύλων. Με την εμφύτευση της μικροπλακέτας στο ζώο, θα καταχωρείται στο Εθνικό Μητρώο Σκύλων των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών ο μοναδικός αριθμός αναγνώρισής του, καθώς και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του.

Μέσα στις επόμενες μέρες το Σχέδιο θα παρουσιαστεί αναλυτικά από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και θα καλύπτει συγκεκριμένη χρονική περίοδο 4 μηνών ή μέχρι εξαντλήσεως των μικροπλακετών αναγνώρισης.

Το Σχέδιο θα είναι παγκύπριο και θα υλοποιηθεί από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, με τη συνεργασία των Επαρχιακών Επιτροπών Ευημερίας Ζώων, φιλοζωικών οργανώσεων και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κύπρου.

Το μέτρο αυτό εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων που υλοποιείται από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, με στόχο, μεταξύ άλλων, την αντιμετώπιση του προβλήματος της εγκατάλειψης σκύλων και τη μείωση των αδέσποτων ζώων.

Δειτε Επισης

Πνίγεται στη σκόνη η Κύπρος-Οι συστάσεις των αρμοδίων στο κοινό
Δύο ώρες πριν είχε πεθάνει ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο €3.000
Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
Πού οφείλεται η «κακοκαιρία του αιώνα» στο Ντουμπάι και η θεωρία της σποράς των νεφών
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας