Πέμπτη 29 Ιουλ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

ΔΕΑ: Βοηθητική εξέλιξη η ανακοίνωση της Τουρκίας για πρόσβαση σε πιθανούς χώρους ταφής

  15/06/2019 10:41
ΔΕΑ: Βοηθητική εξέλιξη η ανακοίνωση της Τουρκίας για πρόσβαση σε πιθανούς χώρους ταφής

ΔΕΑ: Βοηθητική εξέλιξη η ανακοίνωση της Τουρκίας για πρόσβαση σε πιθανούς χώρους ταφής

  15/06/2019 10:41
Βοηθητική εξέλιξη στον όλο προγραμματισμό της ΔΕΑ για εκσκαφές για οστά αγνοουμένων, αποτελεί η ανακοίνωση ότι η Τουρκία δίνει πρόσβαση σε πιθανούς χώρους ταφής σε στρατιωτικές περιοχές στα κατεχόμενα, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Λεωνίδας Παντελίδης, ο εκπρόσωπος της Ε/κ πλευράς στην Επιτροπή.
 
Συγκεκριμένα χθες ανακοινώθηκε ότι δίνεται πρόσβαση σε 30 χώρους, ότι δεν περιλαμβάνεται κάποιος χρονικός περιορισμός και ο προγραμματισμός των εκσκαφών θα αποφασιστεί από την ίδια τη ΔΕΑ.
 
 Ο κ. Παντελίδης μιλώντας στο ΚΥΠΕ εξήγησε ότι πρόκειται για 33 σημεία σε 30 χώρους και ότι την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της ΔΕΑ για να γίνει συζήτηση για τα επόμενα βήματα.

«Θα δούμε πως θα προγραμματιστούμε, θα μελετήσουμε χάρτες που έχουμε στη διάθεσή μας για τα σημεία αυτά και θα αποφασίσουμε την σειρά των εκσκαφών. Είναι όντως θετική εξέλιξη, πρόκειται για σημεία τα οποία εμείς είχαμε ζητήσει κατόπιν βάσιμων πληροφοριών, κάποια είναι κοντά σε στρατόπεδα, άλλα στη νεκρή ζώνη, περισσότερα θα είμαστε σε θέση να πούμε όταν δούμε και τους χάρτες και κάνουμε συγκρίσεις», ανέφερε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η Τουρκία δίνει πρόσβαση σε πιθανούς χώρους ταφής αγνοουμένων στα κατεχόμενα στη ΔΕΑ
 
Ο κ. Παντελίδης είπε ότι εκ πρώτης όψεως και χωρίς να έχει γίνει λεπτομερής έλεγχος ακόμη, καθώς η ανακοίνωση έγινε μόλις χθες, σε ένα χώρο από τους 30 στους οποίους δόθηκε πρόσβαση, πιθανότατα βρίσκονται τα οστά ενός αγνοούμενου.
 
Ανέφερε ότι το πλέον ενθαρρυντικό και βοηθητικό είναι ότι δεν τίθενται περιορισμοί στις εκσκαφές, πχ πέντε ή δέκα ανά έτος, άρα, είπε, αυτοί οι 30 χώροι θα περιληφθούν στο φετινό πρόγραμμα των εκσκαφών της ΔΕΑ, στα πλαίσια πάντοτε του προγραμματισμού που λαμβάνει υπόψη διάφορους παράγοντες όπως είναι οι καιρικές συνθήκες, αν πρόκειται για πηγάδι κλπ.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας