Παρασκευή 27 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Α. Αποστόλου: Το ελκυστικό σποτ, το πρόβλημα υγείας και το άκυρο από τις ασφαλιστικές

  05/06/2019 16:11
Α. Αποστόλου: Το ελκυστικό σποτ, το πρόβλημα υγείας και το άκυρο από τις ασφαλιστικές

Α. Αποστόλου: Το ελκυστικό σποτ, το πρόβλημα υγείας και το άκυρο από τις ασφαλιστικές

  05/06/2019 16:11
Θέλοντας να αναδείξει τη σημαντικότητα του ΓΕΣΥ και να στείλει το μήνυμα πως, ΓΕΣΥ σημαίνει υγεία και ασφάλεια για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Ανδρέας Αποστόλου, δημοσιοποίησε την προσωπική του εμπειρία που αποδεικνύει έμπρακτα πως η εισαγωγή του Συστήματος αποτελεί ελπίδα τόσο για τους χρόνιους ασθενείς, όσο και για τους μη έχοντες συνανθρώπους μας.
 
Από την πρώτη στιγμή ο Ανδρέας Αποστόλου υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του ΓΕΣΥ και με τη δημοσιοποίηση της προσωπικής του εμπειρίας θέλει να αποδείξει πως η μεταρρύθμιση που μπήκε σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου μόνο θετικά έχει να δώσει στον κυπριακό λαό.
 
Ακολουθεί αυτούσια η ανάρτηση του Ανδρέα Αποστόλου:
 
Μοιράζομαι μαζί σας μια προσωπική εμπειρία για να αντιληφθείτε τη σημαντικότητα του ΓεΣΥ
 
Έχω δημοσιοποιήσει το προσωπικό πρόβλημα υγείας το οποίο είχα την ατυχία να έχω από το 2006. Το έκανα συνειδητά για να μεταφέρω το μήνυμα πως ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί αλλά και για να πείσω για την αναγκαιότητα της εφαρμογής ενός Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) το οποίο να είναι καθολικό και ισότιμο για όλους.
 
Στα χρόνια που πέρασαν το υπάρχον ιδιωτικό σύστημα ασφάλισης (Πολυασφαλιστικό) απέτυχε να καλύψει το σύνολο του πληθυσμού. Δεκάδες χιλιάδες χρόνιοι ασθενείς έμεναν ανασφάλιστοι. Όπως επίσης και πολίτες που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο κόστος μιας ιδιωτικής ασφάλειας υγείας αλλά και πολλοί ηλικιωμένοι γιατί τα πλείστα ασφαλιστικά συμβόλαια διακόπτονται μετά το 70ο έτος.
 
Στήριξα το Μονοασφαλιστικό ΓεΣΥ γιατί θεωρώ πως οι υπηρεσίες υγείας πρέπει να παρέχονται ισότιμα σε όλους τους πολίτες.
 
Με την εφαρμογή του ΓεΣΥ ξεκίνησε μια παράλληλη καμπάνια τόσο από την Πλατφόρμα Ιδιωτικής Ιατρικής όσο και από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών για να προωθήσουν τις ιδιωτικές ασφάλειες με στόχο να πλήξουν έμμεσα το ΓεΣΥ.
 
Όταν άκουσα το ελκυστικό ραδιοφωνικό σποτ της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών επικοινώνησα μαζί τους και μου είπαν πως ιδιωτική ασφάλεια υγείας μπορεί να έχει ο κάθε πολίτης και με κάλεσαν να επικοινωνήσω με ένα από τα μέλη τους για να λάβω προσφορά.
 
Επικοινώνησα με μια από τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες στην Κύπρο και με έφεραν σε επαφή με ένα από τους ασφαλιστές της εταιρίας.
 
Ζήτησα, προσφορά για διάφορα ασφαλιστικά σχέδια μεταξύ των οποίων και για ασφάλεια υγείας. Λέγοντας του το ιατρικό μου ιστορικό μου ζήτησε να επισυνάψω στο έμαιλ και διάφορα ιατρικά έγγραφα. Το έπραξα.
 
Χθες έλαβα γραπτή απάντηση και την οποία δημοσιεύω :
 

"Εκείνο που δεν μπορούμε να σας προσφέρουμε είναι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να είστε σίγουρος ότι μας λυπεί αυτό".
 
Αγαπημένες μου φίλες και φίλοι,
 
Στηρίξτε το ΓεΣΥ. Όχι για εμένα ή για τους δεκάδες χιλιάδες άλλους χρόνιους ασθενείς. Αλλά για εσάς, τα παιδιά σας, τους γονείς και τα εγγόνια σας. Για όσους θα έρθουν μετά από εμάς. Δεν ξέρετε πότε θα κτυπήσει την πόρτα σας μια ασθένεια. Εκείνη την στιγμή κανένας δεν πρέπει να είναι ανασφάλιστος, κανένας αβοήθητος.
 
Σέβομαι και εκτιμώ όλους τους λειτουργούς υγείας. Σέβομαι την απόφαση τους αν αυτή είναι να μην ενταχθούν στο ΓεΣΥ. Εκτιμώ όμως διπλά όσους γιατρούς και παροχείς υπηρεσιών υγείας εντάχθηκαν ή θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ. Είναι αυτοί οι γιατροί που θα εξετάζουν όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Και τους ευχαριστούμε !
 
Σέβομαι και εκτιμώ το επάγγελμα του ασφαλιστή και τον ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στην οικονομία του τόπου μας. Ο πατέρας μου υπήρξε ασφαλιστής. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσε η ασφαλιστική βιομηχανία να προσφέρει αυτό που έχει η κοινωνία ανάγκη στον κλάδο Υγείας.
 
Για αυτό το ΓεΣΥ ορθώς σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται στην βάση μιας καθολικής και ενιαίας ασφάλισης.
 
ΓεΣΥ σημαίνει ασφάλεια για όλους, υγεία για όλους.
 
Ανδρέας Α. Αποστόλου
 
*Για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύονται τα προσωπικά στοιχεία του ασφαλιστή και το όνομα της εταιρίας.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας