Παρήλθε το κρίσιμο 48ωρο για το ΓΕΣΥ-Κάθε μέρα και καλύτερα

Όχι μόνο πέρασε το κρίσιμο 48ωρο του το ΓΕΣΥ, αλλά μετρώντας ήδη στο σύνολο τέσσερις ημέρες λειτουργίας και εισερχόμενο σήμερα στην πέμπτη, τα πράγματα στο Σύστημα βελτιώνονται καθημερινά και η κατάσταση ομαλοποιείται περαιτέρω.
 
Χθες, δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα σε σχέση με το λογισμικό, με το οποίο οι λειτουργοί υγείας και τα φαρμακεία δειλά-δειλά εξοικειώνονται.
 
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, από πλευράς του δεν παρουσιάζονται οποιαδήποτε προβλήματα στο σύστημα πληροφορικής, με τα προβλήματα να αφορούν περοσσότερο ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εξοικείωση σε σχέση με τους παρόχους. Όσοι δεν το γνωρίζουν, εξυπηρετούνται και ενημερώνονται για όλες τις απορίες τους ανά πάσα στιγμή μέσω τηλεφώνου.
 
Το σημαντικό, τονίζεται από πλευράς ΟΑΥ, είναι πως δεν έχουν εντοπίσει οποιαδήποτε σοβαρά προβλήματα.

Σ’ ό,τι αφορά στα αυτονομημένα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, τα περισσότερα θέματα που προκύπτουν, αφορούν την άγνοια των πολιτών και δη των ηλικιωμένων για το νέο τρόπο που λειτουργεί ο χώρος της υγείας, στο περιβάλλον του ΓΕΣΥ.
 
Τα νούμερα της τέταρτης ημέρας
Σύμφωνα με τον ΟΑΥ το σύνολο επισκέψεων δικαιούχων σε ιατρούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για χθες Τρίτη, έφτασαν τους 5167, οι παραγγελίες εργαστηριακών εξετάσεων έφτασαν τις 1671, οι συνταγές Φαρμάκων που εκδόθηκαν έφτασαν τις 3570. τα παραπεμπτικά προς ειδικούς γιατρούς έφτασαν 1296, το σύνολο των εκτελέσεων συνταγών φαρμάκων ήταν 2064, το σύνολο των εκτελέσεων εργαστηριακών εξετάσεων ήταν 278.
 
Αυξάνεται το ενδιαφέρον και …οι εγγραφές
Το γεγονός ότι ομαλοποιείται συνεχώς η κατάσταση, ενθαρρύνει και άλλους λειτουργούς υγείας να ενταχθούν στο Σύστημα.
 
Γι’ αυτό και οι αριθμοί των εγγραφών προσωπικών και ειδικών γιατρών, παιδιάτρων και εργαστηρίων, αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα 24ωρα, κάτι που σημαίνει αποσυμφόρηση και καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων.
 
Όπως αναφέρει ο ΟΑΥ, αναμένουν ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα, ο αριθμός των ειδικών γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα θα αυξηθεί σημαντικά διότι εφόσον το σύστημα λειτουργεί κανονικά και δεν παρουσιάζονται προβλήματα όλο και περισσότερο ειδικοί γιατροί θα προσέρχονται για να ενταχθούν».

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, αυτή την στιγμή υπάρχουν 280 ειδικοί γιατροί στο σύστημα που περιλαμβάνουν και δημόσιους γιατρούς, αλλά και ιδιώτες.
 
Ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς, καθώς οι γιατροί προσέρχονται στα γραφεία του ΟΑΥ, υπογράφουν τα συμβόλαια τους και αμέσως μετά το όνομά τους καταχωρείται στον κατάλογο που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Οργανισμού για να γνωρίζει ο κόσμος, τους λειτουργούς υγείας στους οποίους θα αποταθεί σε περιβάλλον ΓΕΣΥ.
 
Τα προβλήματα στα Νοσοκομεία
Για τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στα Νοσηλευτήρια, ο ΟΚΥπΥ αναφέρθηκε σε καθυστερήσεις που αφορούν στις εγγραφές και στα φαρμακεία.
 
Γι’ αυτό το λόγο, προστίθεται, έγιναν συγκεκριμένες ενέργειες, με αποτέλεσμα από την επομένη κιόλας τα πράγματα να είναι καλύτερα και η εξυπηρέτηση να έχει βελτιωθεί.

Σ’ ότι αφορά στις ελλείψεις που παρατηρούνται στα Αγροτικά Κέντρα Υγείας, ο ΟΚΥπΥ διαβεβαιώνει ότι τα γνωρίζει, τα καταγράφει, εκφράζοντας ετοιμότητα να δώσει λύσεις.  

Προβλήματα στα παραπεμπτικά για αναλύσεις
Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Κλινικών Εργαστηρίων αναφέρει ότι εντοπίζονται προβλήματα στα παραπεμπτικά των γιατρών που στέλνονται για αναλύσεις στα κλινικά εργαστήρια.
 
«Πρέπει να γίνει μια συνεχόμενη εκπαίδευση των διευθυντών και προσωπικού των κλινικών εργαστηρίων καθώς και των παρόχων, ενώ να απλοποιηθεί και ο τρόπος που γίνονται οι παραγγελίες για εξετάσεις», τονίζει ο Σύνδεσμος.

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα