Ο 26χρονος παγωτάρης στη Λεμεσό με γεύσεις… καρπούζι, χαλούμι και μπύρα

To καλοκαίρι, η πιο αγαπημένη για πάρα πολλή κόσμο εποχή, βρίσκεται κοντά μας εδώ και αρκετές μέρες. Ήλιος, θάλασσα, παραλία, βουνό, διακοπές.  
 
Απαραίτητο συνοδευτικό των καλοκαιρινών εξορμήσεων, και όχι μόνο, το παγωτό. Το απόλυτο καλοκαιρινό έδεσμα, στο οποίο ελάχιστοι μπορούν ν' αντισταθούν, η απόλυτη γευστική απόλαυση του καλοκαιριού για μικρούς και μεγάλους.   
Σοκολάτα, βανίλια, φράουλα και τριαντάφυλλο, είναι μερικές από τις πιο γνωστές και αγαπημένες γεύσεις που μπορείς να βρεις σε κάθε παγωτατζίδικο. Όμως η τέχνη του παγωτού εξελίσσεται συνεχώς, αφού οι ουρανίσκοι γίνονται πιο απαιτητικοί. Και αυτούς τους ουρανίσκους, προσπαθεί να κερδίσει με τη δουλειά της η παγωταρία Gelato Mio στη Λεμεσό.
 
Από τα αυτοκίνητα παγωτού
στο καινοτόμο μαγαζί...
Ένας εκ των ιδιοκτητών της παγωταρίας, ο 26χρονος Παναγιώτης Γεωργίου μιλά στον REPORTER, για τα τριάντα χρόνια εμπειρίας της οικογένειάς του στα παγωτά και την καινοτομία που τους έκανε να έχουν φανατικούς... οπαδούς σε όλη την Κύπρο.
 
Η σχέση της οικογένειας του Παναγιώτη με το παγωτό ξεκινά το 1988, όταν ο πατέρας του αγόρασε όχημα και άρχισε να πουλά παγωτό.
«Όταν μεγαλώσαμε εγώ, ο αδελφός μου και η αδελφή μου ακολουθήσαμε τη δουλειά. Αγόρασε και ο αδελφός μου αυτοκίνητο και πηγαίναμε σε εκδηλώσεις, πανηγύρια για να βγάλουμε το ψωμί μας. Μετά όταν ο γαμπρός μου παντρεύτηκε την αδελφή μου αποκτήσαμε
ακόμα ένα αυτοκίνητο, είχαμε δηλαδή 3-4 αυτοκίνητα», όπως μας εξήγησε ο Παναγιώτης.
 
Σε κάποια στιγμή περί τις αρχές του 2010 η οικογένεια του Παναγιώτη έλαβε την απόφαση να αρχίσει να φτιάχνει τα δικά της παγωτά, αφού μέχρι τότε το παγωτό που πωλούσαν το αγόραζαν από τις βιομηχανίες.
«Φέραμε τη μηχανή από την Ιταλία. Ξεκινήσαμε ερασιτεχνικά, αφού δεν είχαμε πάει κάπου για να εκπαιδευτούμε, απλά μας έδειξαν κάποια βασικά πράγματα για το πώς παράγεται το παγωτό και αρχίσαμε να το παράγουμε και να το πουλούμε στα αυτοκίνητα», ανέφερε ο Παναγιώτης.
 
Μετά από περίπου δύο με τρία χρόνια, αποφάσισαν να κάνουν άλλο ένα βήμα, ελέω κρίσης. «Γύρω στο 2012-13 η δουλειά μειώθηκε στα αυτοκίνητα και είπαμε γιατί να μην αφήσουμε τα αυτοκίνητα και να ανοίξουμε ένα μαγαζί για να μπορεί ο κόσμος να ξέρει που είμαστε; Έτσι ανοίξαμε λοιπόν το πρώτο μας μαγαζί στον Άγιο Αθανάσιο και ξεκινήσαμε σιγά σιγά να βελτιωνόμαστε σε γεύσεις και ιδέες».
Το παγωτό καρπούζι-χαλούμι και το παγωτό μπύρα!
 
Αρχικά ξεκίνησαν να δημιουργούν γεύσεις με κλασσικές σοκολάτες, ενώ το 2014 άρχισαν να φτιάχνουν παγωτά με παραδοσιακά προϊόντα, όπως παγωτό αναρόκρεμα, μαχαλεπί με τη μαστίχα και μαχαλεπί με τριαντάφυλλο.
 
Στη συνέχεια, αποφάσισαν να εξελίξουν ακόμα περισσότερο τα παγωτά τους «Φτιάξαμε το χαλούμι με καρπούζι το οποίο έκανε ένα «μπαμ» σαν γεύση, γιατί οι Κύπριοι το έχουν στη διατροφή τους, ιδίως το καλοκαίρι και εμείς το κάναμε σε παγωτό και νομίζεις ότι τρως χαλλούμι με καρπούζι.
Όπως αποκάλυψε η συνταγή περιλαμβάνει τριμμένο χαλλούμι, δυόσμο και νορό, έτσι ώστε το παγωτό να έχει μια αλμύρα στη γεύση.
Υπάρχουν άτομα, εξήγησε ο Παναγιώτης, «τα οποία έρχονται μόνο για να δοκιμάσουν καρπούζι και χαλλούμι. Μετά βγάλαμε άλλες γεύσεις όπως μπύρα, βότκα, παγωτό πρωτεΐνης, παγωτό παιδικής κρέμας».
 
Ανέφερε ακόμα ότι κάθε εβδομάδα συνεχίζουν να βγάζουν καινούργιες γεύσεις. «Ας πούμε αυτή την εβδομάδα θα παρουσιάσουμε τη γεύση βότκα γκράνμπερι, ενώ πριν από λίγες μέρες παρουσιάσαμε το παγωτό μαλλί της γριάς, που επίσης ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους».
Ο Παναγιώτης σημείωσε επίσης, πως θέλουν συνεχώς να εξελίσσονται και πέρα από τις γεύσεις. Έτσι το 2015 άνοιξαν ένα δεύτερο μαγαζί, που λειτουργεί ο γαμπρός του Παναγιώτη με τη αδελφή του και το οποίο βρίσκεται στο δρόμο του παλιού λιμανιού.
 
Η κρίση θέλει ρίσκο και πολλή δουλειά
Η οικογένεια του Παναγιώτη πήρε το ρίσκο και αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο της μαγαζί σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για την Κύπρο, όταν στη χώρα μας η κρίση βρισκόταν στο αποκορύφωμα της. Αυτό το ρίσκο κερδήθηκε από την οικογένεια του Παναγιώτη, ο οποίος παροτρύνει κι άλλους νέους να δοκιμάσουν να κάνουν τις δικές τους δουλειές, ωστόσο θα πρέπει να παλέψουν αρκετά για να πετύχουν.
«Αν με ρωτάτε αν πρέπει ένας νέος να κάνει κάτι δικό του, εγώ θα του έλεγα να το κάνει αν το θέλει πραγματικά. Σίγουρα έχει αρκετό κόπο, στον συγκεκριμένο τομέα μιλώ πάντα. Θέλει ώρες πολλές, να το αγαπάς, θέλει πάθος. Μπορεί να πάω η ώρα 9:30 να ανοίξω το μαγαζί και να σχολάσω η ώρα 12:30 το βράδυ», επισήμανε ο Παναγιώτης.
 
Και συνέχισε λέγοντας ότι, «προσπαθήσαμε αρκετά να φέρουμε το μαγαζί εδώ που είναι, αφού χάνεις αρκετά πράγματα από τη ζωή σου, ειδικά όταν είσαι νέος, αλλά ότι και να κάνεις χρειάζεται θυσίες. Είναι σημαντικό επίσης να είσαι παρόν, ως υπεύθυνος, να μιλάς με τους πελάτες να νιώθουν ότι είσαι οικείος τους. Όταν ο πελάτης νιώσει οικειότητα και του αρέσει και το προϊόν θα έρθει ξανά και ξανά».
 
Οι πλείστοι νέοι θεωρούν
υποδεέστερη τη δουλειά μας
Αναφέρθηκε επίσης και στο γεγονός ότι πολλοί νέοι γυρίζουν την πλάτη στο επάγγελμα τους θεωρώντας το υποδεέστερο. Αυτό έγκειται όπως εξηγεί ο Παναγιώτης ότι στο γεγονός ότι σαν λαός κακομάθαμε τα παιδιά μας. «Αν δεν μπουν σε ένα γραφείο και να παίρνουν 1000 και 1200 ευρώ δεν τους αρέσει. Εμένα η γνώμη μου είναι ότι αν δεν αρχίσεις από χαμηλά δεν μπορείς να ανέβεις. Εμείς όντως βρήκαμε βοήθειες από τους γονείς μας, αλλά το εξυψώσαμε. Δεν το διαλύσαμε, δεν το αφήσαμε σταθερό, αλλά το εξελίξαμε».
Σε ό,τι αφορά το μέλλον, παραδέχθηκε ότι είχαν προτάσεις από άλλους πολίτες για να κάνουν franchise το μαγαζί τους και να μεταπωλούν παγωτό, ωστόσο επέλεξαν να μην το κάνουν.
«Ο λόγος είναι γιατί, όταν αρχίσουν να ανοίγουν παγωταρίες όπως οι δικές μας, που θα τους πωλούν παγωτό και όνομα, πρώτον και πιο σημαντικό θα χάναμε από την ποιότητα γιατί θα έπρεπε να παράγουμε πολύ περισσότερο παγωτό και δεύτερον θα γινόταν ρουτίνα για τον κόσμο. Δεν είμαστε άνθρωποί που θέλουμε να κάνουμε εκατομμύρια, αλλά άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν την οικογένεια τους. Και δεν πιστεύω αυτοί που έκαναν εκατομμύρια να έχουν κάτι παραπάνω από τον κάθε άλλο άνθρωπο», κατέληξε ο Παναγιώτης.

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του