Καλύτερα και απ’ ό,τι αναμενόταν στην πρώτη μέρα εφαρμογής του ΓΕΣΥ

Στις 5:15 στο πρωί έγινε η πρώτη πράξη εντός του Γενικού Συστήματος Υγείας(ΓΕΣΥ), η πρώτη φάση του οποίου τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή από σήμερα.
 
Σε σύντομη δήλωση στην οποία προέβη το μεσημέρι, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, αφού χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή μέρα, υπέδειξε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα κυλούν ομαλά.
 
Ο κ. Ιωάννου ενημερώθηκε για τη μέχρι στιγμής πορεία της ημέρας από τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τη Διευθυντική Ομάδα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ), καθώς και από τους λειτουργούς του ΟΑΥ που εργάζονται για την τεχνική στήριξη.
 

«Η σημερινή μέρα είναι ιστορική», είπε ο υπουργός Υγείας, «αφού μετά από αναμονή πολλών ετών, επιτέλους ξεκινούμε σήμερα με την εφαρμογή της 1ης φάσης του ΓΕΣΥ».
 
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο κ. Ιωάννου, η πρώτη πράξη και τιμολόγηση στον ΟΑΥ, έγινε στις 5.15 π.μ. από προσωπικό ιατρό, ενώ ακολούθησε πράξη και από ειδικό ιατρό.
 
«Με ευχαρίστηση έχω ενημερωθεί ότι δεν έχουν παρατηρηθεί οποιαδήποτε προβλήματα. Βέβαια δεν υπάρχει από την πρώτη μέρα, που είναι και Σάββατο, τεράστιος όγκος συναλλαγών, αλλά και με τον όγκο που υπάρχει αυτή τη στιγμή και από πράξεις που εκτελέστηκαν από φαρμακεία, φαίνεται ότι προς το παρόν κυλούν όλα ομαλά», ανέφερε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η Κύπρος στον αστερισμό του ΓΕΣΥ-Τα 18 χρόνια φαγούρας μέχρι την υλοποίηση
 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ) Θωμά Αντωνίου, κατά τη σημερινή πρώτη μέρα εφαρμογής του Συστήματος, δεκάδες κόσμου επισκέφθηκαν προσωπικούς γιατρούς, ενώ εκτελέστηκαν επίσης δεκάδες συνταγές από φαρμακεία. Δεκάδες υπήρξαν επίσης, τόσο οι παραπομπές όσο και οι εκτελέσεις ιατρικών πράξεων από ειδικούς ιατρούς. 
 
Ο κ. Αντωνίου δεν έκρυψε πως υπήρχε ανησυχία για τη σημερινή πρώτη μέρα, ωστόσο, όπως υπέδειξε, τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα από ότι αναμενόταν.
 
«Πήγαμε πολύ καλύτερα από ότι αναμέναμε», είπε ο Θωμάς Αντωνίου, επισημαίνοντας ωστόσο πως ασφαλέστερα συμπεράσματα θα μπορούν να εξαχθούν τη Δευτέρα, που θα είναι και η πρώτη εργάσιμη μέρα με το ΓΕΣΥ σε εφαρμογή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από προσωπικό γιατρό σε καρδιολόγο η πρώτη ιατρική πράξη στο ΓΕΣΥ
 
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΥ υπογράμμισε πως όσον αφορά  την εγγραφή δικαιούχων, συνεχίζεται κανονικά χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, ενώ σε σχέση με τους γιατρούς επισήμανε πως ο Οργανισμός θα αναμένει να παρέλθει η πρώτη βδομάδα εφαρμογής του Συστήματος, ώστε να προβεί σε επαναξιολόγηση των όποιων ελλείψεων υπάρχουν.
 
Για τους ειδικούς γιατρούς ειδικότερα, είπε πως αναμένεται τις επόμενες μέρες να εγγραφούν πέραν των 600, σημειώνοντας πως η δυναμική είναι τέτοια, που δημιουργεί την εκτίμηση πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα.  
 
Ο Θωμάς Αντώνιου τόνισε, ταυτόχρονα, πως τις τελευταίες ημέρες υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον και από τις φαρμακοβιομηχανίες, καθώς και τους φαρμακέμπορους, επισημαίνοντας πως μέρα με τη μέρα ο κατάλογος των φαρμάκων θα εμπλουτίζεται.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩΑντί 98 ευρώ για φάρμακα πλήρωσε μόνο τρία ο Βίκτωρας-Πήγε στο φαρμακείο του Βότση

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ