Πρατήριο βενζίνης πωλούσε καύσιμα άγνωστης προέλευσης υπό την επωνυμία γνωστής εταιρείας

Επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους €20.000 επέβαλε η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή σε πρατήριο προμήθειας/διάθεσης πετρελαιοειδών στη Λεμεσό για προμήθεια του καταναλωτικού κοινού με καύσιμα άγνωστης προέλευσης υπό την επωνυμία, κατά το χρόνο εξέτασης της υπόθεσης, «LUKOIL».
 
Η Υπηρεσία επέβαλε το πιο πάνω πρόστιμο στο εν λόγω πρατήριο, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Μακαρίου ΙΙΙ 156 στη Λεμεσό, για άσκηση αθέμιτης εμπορικής πρακτικής.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας, εναντίον των ιδιοκτητών του πρατηρίου, το οποίο κατά το χρόνο εξέτασης της υπόθεσης έφερε την εμπορική επωνυμία «LUKOIL», εκδόθηκε διοικητική απόφαση για παράβαση του περί των Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών των Επιχειρήσεων προς τους Καταναλωτές Νόμου του 2007, Ν. 103(Ι) του 2007.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα όρια τους ελέω κατεχομένων οι πρατηριούχοι καυσίμων στην πράσινη γραμμή
 
Η απόφαση αφορά έρευνα που διενήργησε η Υπηρεσία αναφορικά με τις εμπορικές πρακτικές του πρατηρίου, σε σχέση με ενδεχόμενη παράβαση των προνοιών του πιο πάνω Νόμου.
 
Συγκεκριμένα, αναφέρει η ανακοίνωση, το εν λόγω Πρατήριο προμηθεύει το καταναλωτικό κοινό με καύσιμα άγνωστης προέλευσης υπό την επωνυμία, κατά το χρόνο εξέτασης της υπόθεσης, «LUKOIL», παραπλανώντας και δίδοντας έτσι την εσφαλμένη εντύπωση στον καταναλωτή ότι αγόραζε καύσιμο επωνυμίας «LUKOIL» και κατά συνέπεια οδηγώντας τον, ή με ενδεχόμενο να τον οδηγήσει, να λάβει απόφαση συναλλαγής την οποία διαφορετικά δεν θα ελάμβανε, ως παράβαση του πιο πάνω Νόμου.
 
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, αφού αξιολόγησε το ενώπιόν της υλικό και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, έκρινε την εν λόγω εμπορική πρακτική ως αθέμιτη και, ως αποτέλεσμα, διαπίστωσε παράβαση του άρθρου 4(4) σε συνδυασμό με το Παράρτημα Ι, υποπαράγραφο 13 και του άρθρου 5 του Νόμου και επέβαλε στο πρατήριο διοικητικό πρόστιμο ύψους €20.000.
 
Η θέση των ιδιοκτητών του πρατηρίου  
Σύμφωνα με τον δικηγόρο των ιδιοκτητών του πρατηρίου Αλέξανδρο Σαουρή, οι πελάτες του, είναι αδειούχοι χρήστες του πρατηρίου και προμηθεύονταν με καύσιμα από την εν λόγω εταιρεία μέχρι πριν από περίπου δύο χρόνια όταν προέκυψαν κάποιες οικονομικές διαφορές και η συνεργασία διακόπηκε.
 
Αυτό που ξεκαθαρίζουν οι ιδιοκτήτες του πρατηρίου είναι πως αυτό δεν είναι πρατήριο της Lukoil.
 
Ο κ. Σαουρής ξεκαθαρίζει πως τα καύσιμα που προμηθεύονται τώρα οι πελάτες του στο συγκεκριμένο πρατήριο είναι εγκεκριμένα και ελεγμένα.
 
Όσον αφορά το πρόστιμο ο Αλέξανδρος Σαουρής τονίζει πως δεν έχουν καμία πληροφόρηση ούτε τους ζητήθηκε ποτέ να προβάλουν τις θέσεις τους στο εν λόγω σώμα, κατά συνέπεια αμφισβητούν ότι υπάρχει τέτοια απόφαση.
 
 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»