Ατύχημα με τετραπληγική μαθήτρια μέσα σε λεωφορείο-Τι καταγγέλλει η μητέρα της

Ακόμα ένα περιστατικό που αποδεικνύει την έλλειψη μέτρων όσον αφορά την ασφάλεια των μαθητών στα σχολικά λεωφορεία, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στη Λεμεσό, με τετραπληγική μαθήτρια να κινδυνεύει από την αδιαφορία των αρμοδίων για την τήρηση των προδιαγραφών, όσο αφορά την ασφάλεια των μαθητών στα λεωφορεία.
 
Συγκεκριμένα, τετραπληγική μαθήτρια σε γυμνάσιο της Λεμεσού, συμμετείχε σε σχολική εκδρομή που διοργάνωσε το σχολείο της. Η διεύθυνση του σχολείου μερίμνησε για τη μεταφορά των μαθητών και ειδικά της συγκεκριμένης μαθήτριας, να διευθετηθεί η ναύλωση λεωφορείου που τηρεί τις προδιαγραφές και διαθέτει πλατφόρμα, ούτως ώστε η τετραπληγική μαθήτρια να μην εντοπίσει κανένα πρόβλημα κατά τη μεταφορά της.
 
Ωστόσο, τόσο η σχολική συνοδός, όσο και οι καθηγητές διαπίστωσαν πως εντός του λεωφορείου, παρά το γεγονός ότι υπήρχε ειδικός χώρος για να μπει το αναπηρικό αμαξίδιο της μαθήτριας, το λεωφορείο δεν διέθετε ζώνη ασφαλείας ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα για να στερεωθεί το τροχοκάθισμα.
 
Μάλιστα, τόσο οι καθηγητές, όσο και  η σχολική συνοδός επεσήμαναν το γεγονός στον οδηγό, ο οποίος τους καθησύχασε και τους είπε πως δεν χρειάζεται ζώνη ασφαλείας.
 
Όπως καταγγέλλει η μητέρα της μαθήτριας στον REPORTER, κατά την επιστροφή των μαθητών από την εκδρομή, στον κυκλικό κόμβο Πολεμιδιών, η μαθήτρια έπεσε από το αναπηρικό καροτσάκι της και σωριάστηκε στο πάτωμα του λεωφορείου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει.
 
Το λεωφορείο έφτασε στο σχολείο όπου ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο που μετέφερε την τετραπληγική μαθήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν πως φέρει ράγισμα στον ώμο και μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός της.
 
Η μητέρα της μαθήτριας, ενημερώθηκε από τη σχολική συνοδό και από τη διεύθυνση για το ατύχημα και ζήτησε εξηγήσεις από την εταιρεία που ανέλαβε τη μεταφορά των μαθητών. Μάλιστα, καταγγέλλει πως οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης εταιρείας, της συμπεριφέρθηκαν με αυθάδεια, λέγοντας της, όπως υποστηρίζει, πως θα έπρεπε η ίδια να μεριμνήσει για την ασφάλεια της κόρης της και όχι να αναθέτει την ευθύνη σε σχολικό συνοδό, στην οποία μάλιστα έριξαν την ευθύνη για τη πτώση της κόρης της.
 
Η μητέρα της μαθήτριας ανέφερε στον REPORTER πως έχει ήδη επικοινωνήσει με τον δικηγόρο της ο οποίος θα προχωρήσει με την καταχωρήσει αγωγής κατά της εταιρείας λεωφορείων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας