Η πολιτεία οφείλει να στηρίξει την σύγχρονη γυναίκα για να λειτουργεί ισότιμα

Η σύγχρονη Κύπρια μάνα, έχει αποδείξει περίτρανα την διάθεση και ικανότητας της να συνεχίσει να διαδραματίζει τον ρόλο της, παρά τις νεοφανείς, πολλαπλές και αντίξοες απαιτήσεις και αυτός είναι και ο λόγος που η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει και να στηρίξει την σύγχρονη γυναίκα να λειτουργεί ισότιμα και χωρίς διακρίσεις στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου, δήλωσε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου σε εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας, στο Παλαιχώρι.

Στο χαιρετισμό της η Υπουργός είπε ότι προς το σκοπό αυτό, η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη υιοθέτησε σειρά μέτρων, περιλαμβανομένης και της ποσόστωσης, για τη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων και στην πολιτική.

Την ίδια ώρα, ανέφερε, καλές πρακτικές και πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, τυγχάνουν αξιολόγησης. Όσον δε αφορά τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, η ανάγκη  ενίσχυσης της γυναίκας και η παροχή υπηρεσιών εναρμόνισης της επαγγελματικής και της οικογενειακής ζωής, αποτελούν σταθερή επιδίωξη.

"Είμαστε αποφασισμένοι, να καταρρίψουμε την προκατάληψη και τα εμπόδια, θωρακίζοντας την κοινωνική δικαιοσύνη και παρέχοντας, όχι στα λόγια, αλλά με δράσεις, ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες", σημείωσε.

Η Υπουργός αναφέρθηκε και στο νέο Σχέδιο Δράσης Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής 2019-2020 που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο  τον περασμένο μήνα και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δράσεις για που έχουν ως στόχο και τη διευκόλυνση του έργου και του ρόλου της μητέρας. 

"Αναφέρω ενδεικτικά, την εξέταση της μερικής επιδότησης της γονικής άδειας, ενισχύοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη χρήση του συγκεκριμένου δικαιώματος από περισσότερους γονείς, τη λειτουργία Κέντρων Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού, τη δημιουργία χώρων δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών κατά τις απογευματινές ώρες και κατά τις διακοπές, οι οποίοι να λειτουργούν υπό επιτήρηση και την εισαγωγή προνοιών για ευέλικτο ωράριο εργασίας, για συμφιλίωση της οικογενειακής, κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής, ιδιαίτερα για τις γυναίκες/ μητέρες  εργαζόμενες", ανέφερε.

Η κ. Αναστασιάδου απευθύνθηκε προς όλες τις μάνες μεταφέροντας τα πιο ειλικρινή και θερμά αισθήματα αγάπης εκτίμησης και σεβασμού, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της Πολιτείας για την τεράστια προσφορά στον τόπο μας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια προτομής Επίτιμου Προέδρου Επιτροπής Πολυτέκνων Πάφου Λ. Τσέλεπου
Τη σημασία πολιτιστικής κληρονομιάς εξήρε η Κασσιανίδου στα εγκαίνια έργου Πύλης Πάφου
Η θέση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για τις πλατφόρμες πορνογραφικού υλικού-«Σε εξέλιξη θέσπιση νόμου»
Αυξήθηκαν και στα κατεχόμενα οι «παράνομοι μετανάστες»
Σωρεία αδυναμιών και παραλήψεων εντόπισε για το Υπουργείο Γεωργίας η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας ο ΠτΔ-Έρχεται σειρά νομοθετημάτων
Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»
Ζητά αναβολή καταβολής δικαστικών εξόδων για την υπόθεση Astrasol μέχρι την απόφαση ΕΔΑΔ η Βουλή
Σοκαριστική αποκάλυψη ΥΠΑΝ-Μαθήτρια νηπιαγωγείου εξομολογήθηκε σεξουαλική κακοποίηση από συγγενή
Ψηφιακό παιγνίδι ανακάλυψης με τη χρήση AR δημιούργησε το Υφυπουργείο Τουρισμού