Κυριακή 11 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η Βρετανία θα συνεχίσει να στηρίζει τη ΔΕΑ

  01/05/2019 16:34
Η Βρετανία θα συνεχίσει να στηρίζει τη ΔΕΑ

Η Βρετανία θα συνεχίσει να στηρίζει τη ΔΕΑ

  01/05/2019 16:34
Τη διαβεβαίωση ότι η στήριξη της βρετανικής κυβέρνησης προς την Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) θα συνεχιστεί, δίνει με επιστολή του προς τη Βρετανίδα βουλευτή Τερέζα Βίλιερς ο Υπουργός Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου σερ Άλαν Ντάνκαν.

Η Συντηρητική βουλευτής βορείου Λονδίνου είχε ζητήσει με επιστολή της προς τον Υπουργό Εξωτερικών να διατηρηθεί η χρηματοδότηση της ΔΕΑ από τη βρετανική πλευρά.

Η επιστολή εκείνη, στα τέλη Μαρτίου, είχε ακολουθήσει την επίσκεψη στο Λονδίνο των μελών της ΔΕΑ, με τα οποία είχε συναντηθεί η κ. Βίλιερς.

Αναλαμβάνοντας να απαντήσει, ο σερ Άλαν σημειώνει αρχικά ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμά τη «σημαντική δουλειά» που επιτελεί η ΔΕΑ ως προς την ταυτοποίηση των αγνοουμένων. 

Όπως προσθέτει, με τον τρόπο αυτό προσφέρεται κάποιου είδους ολοκλήρωση στα δεινά που υποφέρουν τόσες κυπριακές οικογένειες.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη χρηματοδότηση της ΔΕΑ ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης επισημαίνει πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προσφέρει πάνω από 300.000 ευρώ τα τελευταία δέκα χρόνια, επιπροσθέτως της συνεισφοράς του στην Επιτροπή μέσω της ΕΕ, η οποία καλύπτει περισσότερο από το 80% του συνολικού προϋπολογισμού της ΔΕΑ.

Ο σερ Άλαν σημειώνει επίσης ότι το Λονδίνο παρέχει εγκαταστάσεις στην Επιτροπή στην ουσία χωρίς ενοίκιο, καθώς και ειδικούς εμπειρογνώμονες. Αναφέρεται στην πρόσφατη αποστολή κλιμακίου της αστυνομικής διεύθυνσης του Merseyside που εκπαίδευσε προσωπικό της ΔΕΑ σε ερευνητικές τεχνικές.

Ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης διαβεβαιώνει την Τερέζα Βίλιερς ότι αυτοί οι τρόποι υποστήριξης της ΔΕΑ θα συνεχιστούν.

Δηλώνει επίσης ότι η βρετανική κυβέρνηση «θα καλωσόριζε» αιτήματα από τη ΔΕΑ για περαιτέρω χρηματοδότηση, τα οποία θα αποτιμούσε με βάση καθορισμένα κριτήρια.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας