Συνεχείς και συστηματικοί οι έλεγχοι στις υπεραγορές, τονίζει ο υπ. Γεωργίας

Ικανοποίηση για την κατάσταση που επικρατεί στις υπεραγορές της Κύπρου σε σχέση με τις τιμές, την επάρκεια, αλλά και την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων και των κρεάτων, εκφράζει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Καδής επισκέφθηκε τις υπεραγορές της Λευκωσίας, στο πλαίσιο των επιθεωρήσεων που πραγματοποιούνται ενόψει των εορτών του Πάσχα και όπως ανέφερε η περιοδεία του στις υπεραγορές ήταν συμβολική, ωστόσο οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι συνεχείς και συστηματικοί.

«Στόχος του Υπουργείου Γεωργίας», τόνισε, «είναι να διασφαλίζεται τόσο η επάρκεια τροφίμων, αγροτικών προϊόντων και κρεάτων, όσο και η ποιότητα των κρεάτων και των αγροτικών προϊόντων».

Σημείωσε ότι «είναι με ικανοποίηση που διαπιστώνουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα και οι ποσότητες που φτάνουν στις αγορές είναι επαρκείς για να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών αλλά και η ποιότητα των προϊόντων είναι εκεί που τη θέλουμε».

Προέτρεψε, ωστόσο, τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στις αγορές τους, να ελέγχουν τις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων που αγοράζουν, καθώς και τις σφραγίδες στα κρέατα, προκειμένου να μένουν ικανοποιημένοι από τις αγορές τους.

Αναφέρθηκε ακόμα και στο θέμα της υπερκατανάλωσης, τονίζοντας ότι είναι στο πνεύμα των ημερών να παρέχουμε ένα πλουσιοπάροχο γεύμα, ωστόσο, πρέπει να αποφύγουμε τις υπερβολές.

Αγοράζοντας περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε και κατά συνέπεια πετώντας τρόφιμα, είπε, σπαταλάμε φυσικούς πόρους και επιβαρύνουμε το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα πληρώνουμε και μεγαλύτερο οικονομικό κόστος.

Ερωτώμενος για τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας σε υπεραγορές, ο κ. Καδής υπογράμμισε ότι δεν έχει ενημέρωση για οτιδήποτε το ανησυχητικό.

Ο Υπουργός Γεωργίας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα στελέχη των υπηρεσιών του Υπουργείου του, για τους συνεχείς ελέγχους και τον αγώνα που καταβάλλουν, προκειμένου να κυλούν όλα ομαλά.

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη