Δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στη Λάρνακα

Δημόσια διαβούλευση πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).
 
Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι «η Λάρνακα σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Τμήμα Δημοσίων Έργων, στα πλαίσια της Μελέτης Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για την ευρύτερη αστική περιοχή της Λάρνακας (Larnaca’s Greater Urban Area Sustainable Urban Mobility Plan, SUMP) πραγματοποίησαν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, δεύτερη δημόσια διαβούλευση».

Η μελέτη καλύπτει τους Δήμους Λάρνακας, Αραδίππου, Λιβάδια και Δρομολαξιάς – Μενεού, καθώς και τις κοινότητες Βορόκλινης, Πύλας, Καλού Χωριού, Κιτίου και Περβολιών.
 
Προστίθεται ότι «η μελέτη στοχεύει στην προώθηση της χρήσης εναλλακτικών λύσεων προς το αυτοκίνητο, μέσων μεταφοράς, αλλά και στην ενσωμάτωση των αρχών της βιώσιμης κινητικότητας στους σχεδιασμούς υποδομών και στην κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης. Παράλληλα επιδιώκει στην καλύτερη διαχείριση του υφιστάμενου οδικού δικτύου και κυρίως στη βελτίωση της κατανομής του οδικού χώρου στα διάφορα μέσα μεταφοράς και τη χρήση νέων τεχνολογιών».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «την εκπόνηση της μελέτης έχει αναλάβει ο Ιταλικός Οίκος ΜΙC (Mobility in Chain) σε συνεργασία με τοπικούς κυβερνητικούς και ιδιωτικούς φορείς. Οι εργασίες ξεκίνησαν από τον Ιούνιο του 2018 και θα διαρκέσουν 18 περίπου μήνες».

Στο πλαίσιο διεξαγωγής της μελέτης «δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες μέσω των Δημόσιων Διαβουλεύσεων, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συνθέσουν μαζί  με τους τεχνοκράτες και τις αρμόδιες Αρχές, τα έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα τους και ταυτόχρονα το περιβάλλον της πόλης στο οποίο μεγαλώνουν την οικογένεια τους, στο οποίο εργάζονται και κοινωνικοποιούνται».
 
Σημειώνεται ότι για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών υπάρχει συνεχής τροφοδότηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τις εξελίξεις που αφορούν στην ολοκλήρωση του Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων
Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Οι επικίνδυνες παραλίες, οι πολίτες που αγνοούν τον κίνδυνο και οι ενέργειες διάσωσης του ΚΣΕΔ