Καλεί ΠΙΣ και ΠΑΣΙΝ να πουν τι θέλουν για το ΓΕΣΥ η Συμμαχία Πολιτών

Οι γιατροί και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που βλέπουν θετικά το ΓεΣΥ θα πρέπει να προσέλθουν σε απευθείας διάλογο με τον ΟΑΥ και το Υπουργείο Υγείας, καταθέτοντας τις σκέψεις και τις απόψεις τους είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Ανδρέας Αποστόλου.
 
Μιλούσε στη Βουλή, σε σχέση με τη συζήτηση που συνεχίζεται στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας για τους Κανονισμούς που αφορούν τα φαρμακεία και τα κλινικά εργαστήρια.
 
Χαιρετίζουμε την πρόθεση των οργανωμένων φαρμακοποιών και των κλινικών εργαστηρίων να ενταχθούν στο ΓεΣΥ, λέγοντας ότι τάσσονται υπέρ της εφαρμογής του ΓεΣΥ και θέλουν να στηρίξουν το σύστημα.
 
Αυτό που δεν κατανοούμε, συνέχισε, είναι ότι τόσο ο ΠΙΣ όσο και ΠΑΣΙΝ, ενώ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλουν το ΓεΣΥ, συμμετέχουν σε συζητήσεις για τα μέλη τους, γιατρούς και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, κάποια εκ των οποίων επιθυμούν να ενταχτούν στο ΓεΣΥ.
 
Ο κ. Αποστόλου κάλεσε τόσο τους γιατρούς, όσο και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που βλέπουν θετικά το ΓεΣΥ, παρόλες τις διαφωνίες των σωμάτων τους, να προσέλθουν σε απευθείας διάλογο με τον ΟΑΥ και το Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε αν να γνωστοποιούνται οποιεσδήποτε ανησυχίες ή προτάσεις τους που βελτιώνουν το σύστημα.
 
Δεν μπορούν, συνέχισε, να τους εκπροσωπούν σε συζητήσεις κάποιοι οι οποίοι από τη μια αντιστρατεύονται το ΓεΣΥ και προωθούν ιδιωτικές πλατφόρμες, αλλά από την άλλη να μιλούν εκ μέρους τους.
 
«Καλούμε τους γιατρούς και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που βλέπουν θετικά το σχέδιο, να επικοινωνήσουν απευθείας με τον ΟΑΥ έτσι ώστε  να καταθέτουν τις θέσει και τις απόψεις τους» κατέληξε.

Δειτε Επισης

Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»