Μπήκαν 77 εκ. ευρώ στα ταμεία του κράτους από την ανανέωση αδειών κυκλοφορίας

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται και σήμερα η ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας οχημάτων από τους οδηγούς που αμέλησαν να το πράξουν εντός της προκαθορισμένης προθεσμίας, και τώρα, αφού δεν γλιτώνουν το πέναλτι, τρέχουν να προλάβουν μήπως και καταγγελθούν και πληρώσουν τη λυπητερή των 85 ευρώ, στο πλαίσιο των ελέγχων που ξεκίνησαν Αστυνομία και Τμήμα Οδικών Μεταφορών.
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο Ανώτερος Λειτουργός του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Πέτρος Ξενοφώντος ανέφερε ότι η ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας συνεχίζεται κανονικά χωρίς να παρουσιάζονται οποιαδήποτε προβλήματα στο σύστημα.
 
Όσοι φυσικά σπεύδουν ετεροχρονισμένα να προβούν σε ανανέωση της άδειάς τους, από σήμερα δηλαδή, τους επιβάλλεται ως επιβάρυνση το άθροισμα του ποσού των δέκα ευρώ και ποσού ίσου με το 10% της άδειας κυκλοφορίας, ως πέναλτι.
 
Σύμφωνα με τον κ. Ξενοφώντος, η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών, και συγκεκριμένα 638 χιλιάδες, έχουν συμμορφωθεί και προχώρησαν εγκαίρως σε ανανέωση των άδειων κυκλοφορίας τους.
 
Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 91,79%.
 
Την ίδια ώρα, ποσό ύψους 77 εκατομμυρίων ευρώ έχει εισρεύσει ήδη στα ταμεία του κράτους από την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας από συνολικά 100 εκατομμύρια που είναι το συνολικό ποσό το οποίο αναμένεται να πληρωθεί έως και το τέλος του έτους.
 
Και αυτό διότι, οι άδειες ανανεώνονται κάθε τρεις, έξι, εννέα μήνες και δώδεκα μήνες.
 
Σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός ότι οι περισσότερες άδειες κυκλοφορίας ανανεώθηκαν διαδικτυακά, σε ποσοστό 94,6%.
 
Οι ακινητοποιήσεις
Με προηγούμενη ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Μεταφορών ενημέρωνε ότι όσοι είχαν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους κατά το 2018, αλλά δεν προτίθενται να την ανανεώσουν για το 2019, θα πρέπει να υποβάλουν στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών αίτηση ακινητοποίησης του οχήματος, με τη συμπλήρωση του εντύπου ΤΟΜ12Α.
 
Σε αντίθετη περίπτωση η υποχρέωση για καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στο τέλος κυκλοφορίας συνεχίζει να υφίσταται ως αστικό χρέος, οφειλόμενο προς τη Δημοκρατία.
 
Σε περίπτωση καταστροφής του οχήματος θα πρέπει οι ιδιόκτητες να υποβάλλουν στα γραφεία του ΤΟΜ ή του ΚΕΠ ή στα Επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών αίτηση ακύρωσης εγγραφής του οχήματος (έντυπο ΤΟΜ 98Α) συνοδευόμενη από το «Πιστοποιητικό Καταστροφής» που εκδίδεται από αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων οχημάτων, για να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας από την ημερομηνία καταστροφής του οχήματος.

Δειτε Επισης

Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο
Παίρνει θέση το Τμήμα Δασών-«Συντήρηση μόνο οδικού δικτύου στον Ακάμα»
Δωρεάν είσοδο σε μνημεία για την Πέμπτη εξήγγειλε το Τμήμα Αρχαιοτήτων