Ο κ. Θεόδωρος, θύμα…ανάπηρων μυαλών-Τον «κατασπάραξαν» χωρίς να ξέρουν

Και όμως βιαστήκαμε για άλλη μια φορά να κρίνουμε, δίχως να γνωρίζουμε έστω τα βασικά και δυστυχώς την πατήσαμε ξανά.
 
Ως κοινωνία, δικάσαμε και καταδικάσαμε έναν ανάπηρο. Έναν άνθρωπο που έχει υποστεί τρία σοβαρά εγκεφαλικά, που περπατάει και κινείται με πολλή δυσκολία, επειδή στάθμευσε απλά εκεί που του υποδείχθηκε.
 
Και όχι φυσικά από οποιονδήποτε τυχαίο, αλλά από τον ίδιο τον φρουρό της ΑΗΚ, ο οποίος μετακίνησε τους κώνους, για να μπορέσει ο κύριος Θεόδωρος, ένας άνθρωπος με σοβαρά κινητικά προβλήματα, να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του.
 
Πώς ξεκίνησε η ιστορία
Ένα πρωινό ο κ. Θεόδωρος Χατζηαράπης, ο οποίος οδηγεί αναπηρικό όχημα, μετέβη στην ΑΗΚ στη Λευκωσία για διευθέτηση ενός λογαριασμού.
 
Σχεδόν μπροστά από την είσοδο των γραφείων της Αρχής, υπήρχαν τοποθετημένοι κώνοι, τους οποίους ο φρουρός της ΑΗΚ που διακρίνεται και στη φωτογραφία μπροστά από το αυτοκίνητο,  μετακίνησε αμέσως ώστε να μπορέσει να σταθμεύσει το αναπηρικό όχημα.

Και αφού ο κ. Θεόδωρος εξήλθε του οχήματος και μπήκε στο κτίριο, ένας άλλος  οδηγός, έκανε αυτό που πρέπει να αποφεύγουμε να πράττουμε όταν δεν ξέρουμε...
 
Βιάστηκε να κρίνει χωρίς καν να δει και φωτογράφισε το αυτοκίνητο, βάζοντας τη συγκεκριμένη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδεύοντάς την μάλιστα από την κατά τ’ άλλα έξυπνη και ειρωνική λεζάντα ότι η ΑΗΚ έγινε τώρα και drive thru.
 
Αμέσως ο οδηγός, όπως συμβαίνει άλλωστε συνήθως, έγινε αντικείμενο χλευασμού και ειρωνείας.
 
Σχόλια τα οποία δεν άργησαν να μάθουν όχι μόνο η οικογένεια του κ. Θεόδωρου, αλλά και ο ίδιος, βάζοντας τον σε διαδικασία να κλαίει και να απολογείται για κάτι που δεν έκανε.

Τον διέσυραν άδικα
Την έντονη ενόχλησή της για τις διαστάσεις που έλαβε η όλη ιστορία από το πουθενά, διασύροντας άδικα τον πατέρα της, εξέφρασε μιλώντας στον REPORTER, η Πανίτσα Χατζηαράπη.

Είπε ότι ο πατέρας της, έχει πάθει τρία σοβαρά εγκεφαλικά, τα οποία του προκάλεσαν δεξιά ημιπληγία. Με απλά λόγια η δεξιά του πλευρά έχει σχεδόν παραλύσει και με κινείται με μεγάλη δυσκολία, γι’ αυτό και το αυτοκίνητο το οποίο οδηγεί είναι αναπηρικό.

Ο κ. Θεόδωρος, ο οποίος ήταν αστυνομικός, αναγκάστηκε να βγει και σε πρόωρη σύνταξη από το 47 του χρόνια.

Το μήνυμα της Πανίτσας
«Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι, αντί να κάνουμε όλοι τους ιδιωτικούς ντετέκτιβ και τους φωτορεπόρτερ στους δρόμους για να το παίξουμε ειδικοί και καλά, καλύτερα είναι πριν χρησιμοποιήσουμε κάτι και βάλουμε μια φωτογραφία και ένα κακεντρεχές σχόλιο για τον οποιονδήποτε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καλύτερα να το ψάχνουμε πρώτα. Γιατί με αυτό τον τρόπο προσβάλλουμε, θυματοποιούμε και πληγώνουμε ανθρώπους με σοβαρά κινητικά προβλήματα».

Έβαλε τα πράγματα στη θέση τους η ΑΗΚ

Πάντως, στην όλη συζήτηση παρενέβη στη συνέχεια, η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου, η οποία ξεκαθάρισε ότι το όχημα ανήκε σε ανάπηρο και πως άδικα γινόταν όλος αυτός ο ντόρος.

Δειτε Επισης

Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη