Τρίτη 2 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ταυτοποιήθηκαν τα οστά δύο αγνοουμένων αλλά δεν υπάρχουν νέα ευρήματα

  04/02/2019 15:51
Ταυτοποιήθηκαν τα οστά δύο αγνοουμένων αλλά δεν υπάρχουν νέα ευρήματα

Ταυτοποιήθηκαν τα οστά δύο αγνοουμένων αλλά δεν υπάρχουν νέα ευρήματα

  04/02/2019 15:51
Ταυτοποιήσεις οστών δύο Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, από την αρχή του έτους, ενώ οι ανασκαφές που πραγματοποιεί η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) δεν έχουν φέρει ως τώρα στο φως οποιαδήποτε ευρήματα, κατά το νέο έτος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.
 
Συνεργεία της ΔΕΑ ξεκίνησαν σήμερα ανασκαφές σε δυο σημεία στην κατεχόμενη Κυθρέα. Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ σε σχέση με τις συγκεκριμένες ανασκαφές, η μια πληροφορία που υπάρχει αφορά Ελληνοκύπριους αγνοούμενους που το 1974 ήταν στρατιώτες, ενώ η δεύτερη δεν είναι τόσο διευκρινισμένη, αλλά είναι πιθανόν να αφορά περιπτώσεις πολιτών Ε/κ αγνοούμενων .
 
Ανασκαφές για τυχόν εντοπισμό λειψάνων Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων από το 1974 γίνονται επίσης αυτή την περίοδο σε Γεράνι, Σύσκληπο, Χαμίτ Μάντρες και `Ασσια (στρατιωτική περιοχή), και για Τουρκοκύπριους αγνοούμενους από το 1964 στον Στρόβολο.
 
Υπενθυμίζεται πως οι συγγενείς των αγνοουμένων εξέφρασαν κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή φόβους για τον κίνδυνο εκατοντάδες αγνοούμενοι να παραμείνουν εσαεί αγνοούμενοι, εφόσον η Τουρκία συνεχίσει να τηρεί τη στάση που ακολουθεί μέχρι τώρα σε ό,τι αφορά το ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας