Όχι άλλα σκουπίδια στο Βατί-Αντιμέτωποι με τσουκτερά πρόστιμα οι παρανομούντες

Οριστικοί τίτλοι τέλους για τον σκυβάλοτοπο στο Βατί, η λειτουργία του οποίου είχε λάβει παράταση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, υπενθυμίζει ο Δήμος Λεμεσού, προειδοποιώντας με αυστηρότατα πρόστιμα σε όσους δεν χρησιμοποιούν τα τέσσερα Πράσινα Σημεία και εναποθέτουν ανεξέλεγκτα απορρίμματα σε ανοικτούς χώρους.
 
Σημερινή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει πως μετά το οριστικό κλείσιμο του σκυβαλότοπου στο Βατί, στις 28 Φεβρουαρίου 2019, ο κάθε δημότης θα μπορεί να τα μεταφέρει και να παραδίδει δωρεάν τα απορρίμματα/κλαδέματα του στα τέσσερα Πράσινα Σημεία που πλέον λειτουργούν στην Επαρχία Λεμεσού.
 
Υπενθυμίζεται πως τα τέσσερα Πράσινα Σημεία βρίσκονται σε Φασούλα, Κολόσσι, Παρεκκλησιά και Αυδήμου και είναι διαμορφωμένα και οργανωμένα κατάλληλα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να εναποθέτουν δωρεάν υλικά όπως αδρανή - μπάζα, είδη υγιεινής - πλακάκια, ογκώδη απόβλητα (έπιπλα, στρώματα), ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, κλαδέματα, πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα, χαρτιά, γυαλί, αλουμίνιο, ξύλα, υφάσματα, παιχνίδια, ιατρικά είδη (θερμόμετρα, φάρμακα, ακτινογραφίες), λαμπτήρες, υλικά καθαρισμού, μπογιές, μελάνια, έλαια, λίπη, μηχανέλαια, μπαταρίες οχημάτων και οικιακής χρήσης, συσσωρευτές κλπ.
 
Ο Δήμος Λεμεσού σημειώνει ότι η περισυλλογή των ογκωδών απορριμμάτων / κλαδεμάτων που διεξαγόταν μέχρι σήμερα μια φορά την εβδομάδα ανάμεικτα από κάθε συνοικία, πλέον η περισυλλογή τους θα γίνεται χωριστά, δηλαδή τη μια εβδομάδα τα κλαδέματα και γενικά τα πράσινα απόβλητα και την άλλη τα ογκώδη απόβλητα όπως έπιπλα, στρώματα κλπ.
 
Για όσους δεν μπορούν να τα μεταφέρουν στα Πράσινα Σημεία από μόνοι τους θα πρέπει να ειδοποιούν την Υπηρεσία και αφού καταβληθεί η ανάλογη με τον όγκο χρέωση, θα περισυλλέγονται από την Υπηρεσία του Δήμου.
 
Για ολόκληρο  το μήνα Φεβρουάριο 2019 και μόνον, θα περισυλλέγονται τα απόβλητά χωριστά, χωρίς χρέωση, πάντοτε αφού ειδοποιηθεί η Υπηρεσία τηλεφωνικά στο 25884590, ως ακολούθως:
 
Εβδομάδα 04 – 08 Φεβρουαρίου 2019 – Μόνον κλαδέματα
Εβδομάδα 11 – 15 Φεβρουαρίου 2019 – Ογκώδη αντικείμενα
Εβδομάδα 18 – 22 Φεβρουαρίου 2019 – Μόνον κλαδέματα
Εβδομάδα 25 – 01 Μαρτίου 2019 – Ογκώδη αντικείμενα
 
Από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 και με το οριστικό κλείσιμο του σκυβαλότοπου στο Βατί, θα συνεχίσει η Υπηρεσία την περισυλλογή, μία εβδομάδα κλαδέματα και μια ογκώδη αντικείμενα, με την ανάλογη όμως χρέωση.
 
Συγκεκριμένα, οι  χρεώσεις με βάση την απόφαση των Δημάρχων της Μείζονος Λεμεσού θα είναι:
Μέχρι ένα διπλοκάμπινο κλαδέματα ή ογκώδη : € 20,00
Μέχρι μισό ημιφορτηγό κλαδέματα ή ογκώδη:    € 50,00
Μέχρι ένα ημιφορτηγό κλαδέματα ή ογκώδη € 90,00
Για περισσότερες πληροφορίες ο Δήμος καλεί τους ενδιαφερόμενους να αποτείνονται στις  Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού τηλ. 25 884590 (κεντρικά γραφεία), 25716236 (γραφείο στο Ζακάκι), 25770620 (γραφείο στην Αγία Φύλα).
 
Τέλος, ο Δήμος Λεμεσού προειδοποιεί ότι θα επιβάλλονται αυστηρότατα πρόστιμα σε όσους εναποθέτουν ανεξέλεγκτα απορρίμματα σε ανοικτούς χώρους.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων