Άκουσαν τον Χούρικαν και πάνε ατομικά για εξώδικες διευθετήσεις για τα αξιόγραφα

Μετά το σάλο που ξέσπασε στον χώρο της Δικαιοσύνης, από τις καταγγελίες του νομικού Νίκου Κληρίδη και τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν για τις περιπτώσεις με το εξωδικαστικό συμβιβασμό  στις υποθέσεις των αξιογράφων της θυγατέρας και της αδελφής του προέδρου του Ανωτάτου Μύρωνα Νικολάτου που έλαβαν αποζημιώσεις, οι Κάτοχοι Αξιογράφων φαίνεται να το ξανασκέφτηκαν και πλέον αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη συμβουλή του ισχυρού άντρα της Τράπεζας Κύπρου.
 
Ο Τζον Χούριγκαν αφού διαμήνυσε ότι η Τράπεζα Κύπρου δεν δίνει προνομιακή μεταχείριση σε κανέναν, υπέδειξε ότι για το θέμα των Αξιογράφων, δεν μπορεί να υπάρξει μία γενικευμένη ρύθμιση του θέματος, παρά μόνο εξέταση της κάθε υπόθεσης ξεχωριστά.
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων Σταύρος Γιαλλουρίδης είπε πως εφόσον αυτός ο δρόμος υποδεικνύεται, τότε θα καλέσουν τα μέλη τους να κινηθούν ατομικά και να επιδιώξουν διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα, ώστε οι υποθέσεις τους να τύχουν εξωδικαστικής διευθέτησης.
 
Η συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα
Για τις προθέσεις τους ενημέρωσαν χθες και τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη, με τον οποίο συναντήθηκαν.
 
Σύμφωνα με τον κ. Γιαλλουρίδη, η συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα η οποία διεξήχθη σε πολύ φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, είχε προγραμματιστεί προτού ξεσπάσει η κρίση στη Δικαιοσύνη.
 
Συζήτησαν, πρόσθεσε, τα γενικότερα θέματα που απασχολούν τους κατόχους Αξιογράφων.
 
Υπέβαλαν επίσης το ερώτημα στον κ. Κληρίδη, αν σε περίπτωση που οι Κάτοχοι Αξιογράφων αποφασίσουν να αποσύρουν τις αγωγές σε βάρος της Δημοκρατίας της οποίας νομικός σύμβουλος είναι η Νομική Υπηρεσία, θα απαλλαγούν από την επιβάρυνση δικαστών και άλλων συναφών εξόδων.
 
Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων, ο Γενικός Εισαγγελέας δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και να τους απαντήσει εγγράφως σύντομα στον Σύνδεσμο.

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα