Απαρίθμησε τους στόχους του για τον τουρισμό ο Σάββας Περδίος

Η επικαιροποίηση της μελέτης του 2015 για την Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό απασχόλησε και θα απασχολεί και τις αμέσως επόμενες βδομάδες το Υφυπουργείο Τουρισμού, με τον Υφυπουργό, Σάββα Περδίο, να δηλώνει ότι γενικά στο θέμα τουρισμός, «έχουμε πάρα πολλή και σκληρή δουλειά να κάνουμε».
 
Ο Σάββας Περδίος προέβη σε δηλώσεις και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την ολοκλήρωση του 1ο εργαστηρίου που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Τουρισμού για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων σε θέματα που άπτονται της τουριστικής βιομηχανίας και της προώθησης της Κύπρου ως τουριστικού προϊόντος.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για την μελέτη για την Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό η οποία έγινε πριν από τρία χρόνια, ο κ. Περδίος είπε ότι εν έτει 2019, «έχουν προστεθεί κλίνες και έχουν αυξηθεί οι αριθμοί στον τουρισμό άρα χρειάζεται επικαιροποίηση».
 
Πρόσθεσε ότι «εμείς θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι τα διάφορα σημεία της μελέτης βρίσκουν όσο το δυνατό περισσότερους φορείς σύμφωνους και αυτή είναι δική μας προσπάθεια τις τελευταίες εβδομάδες και θα είναι και τις επόμενες».
 
Για τα διαμειφθέντα στο εργαστήρι, ο Υφυπουργός είπε ότι «αυτό που μας ικανοποιεί είναι το πάθος όλων για τον τουρισμό», δεν υπήρξαν διαφωνίες εντός του εργαστηρίου στο οποίο, βρέθηκαν μαζί πολλοί φορείς και ακούστηκαν οι απόψεις των πλευρών εκατέρωθεν.
 
Πρόσθεσε ότι «για μας το βασικό δεν ήταν εμείς να ακούσουμε τις απόψεις τους αλλά και οι φορείς οι ίδιοι μεταξύ τους να ανταλλάξουν απόψεις και εκτιμήσεις σε ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό».
 
Όπως είπε ο κ. Περδίος, «μέσα από αυτή τη διαδικασία είναι που βγαίνουν οι ιδέες και τα σημεία στα οποία θέλουμε να στοχεύσουμε, επομένως δεν τίθεται θέμα διαφωνιών, και αυτό που έχει σημασία είναι να κατανοήσουμε εκείνα τα οποία έχουν σημασία ούτως ώστε οι λύσεις που θα δοθούν να είναι αυτές που πρέπει και να εξυπηρετούν όλο και περισσότερους φορείς».
 
Ερωτηθείς εάν υπήρχε ταύτιση απόψεων εντός του εργαστηρίου ο Υφυπουργός απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι «ιδιαίτερα σε ότι αφορά το τουριστικό προϊόν της Κύπρου (brand) όλοι συμφωνούμε ότι χρήζει βελτίωσης το πώς μας βλέπει ο επισκέπτης στο δικό του μυαλό».
 
Επί του συγκεκριμένου, ο κ. Περδίος, είπε ότι διεξήχθη πολύ καλή συζήτηση και υπήρξε ομοφωνία ότι «η Κύπρος χρειάζεται να επιδείξει ένα τουριστικό προϊόν που να διαφέρει από τα άλλα που βρίσκονται γύρω μας στη Μεσόγειο και πέραν αυτού στόχος είναι η κάθε περιοχή του νησιού, κάτω από το brand της Κύπρου, να παρουσιάσει τα στοιχεία που την κάνουν μοναδική».
 
Κληθείς να σχολιάσει τους υψηλούς τόνους που μειοψηφία των ομιλητών επέλεξε τοποθετούμενοι στο εργαστήριο, Υφυπουργός δήλωσε πως «αλλοίμονο να περιμέναμε ότι θα έρθουμε εδώ σήμερα και να συμφωνούμε όλοι. Δεν θα ήταν και ενδιαφέρον για κανένα», συνέχισε.
 
Εξήγησε ότι «δεν ήταν διαφωνία, ήταν πάθος την ώρα της παρουσίασης ενός συγκεκριμένου σημείου και για μένα αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και το κρατώ διότι ευτυχώς υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που αγαπά τον τόπο μας και θέλει να προσφέρει στον τουρισμό μας, όπως επίσης και άνθρωποι ικανότατοι».
 
Ερωτηθείς για τις εισηγήσεις που κατατέθηκαν από τους συμμετέχοντες στο εργαστήρι ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι υπήρξε ομοφωνία στο να δοθεί έμφαση ότι η Κύπρος είναι προορισμός ο οποίος μπορεί να δεχθεί τουρισμό όλο το χρόνο και «ότι έχουμε περιοχές που απέχουν μόλις 30 με 40 λεπτά η μία από την άλλη».
 
Επίσης, όπως είπε, ο κ. Περδίος, ανάμεσα στους ενασχολούμενους με τον Τουρισμό, «υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία για την έγκριση του κανονιστικού πλαισίου για τα ξενοδοχεία όπως επίσης και τα καταλύματα, εστιατόρια και άλλα και όλοι εκφράζουν την άποψη, και τη σεβόμαστε, ότι αυτό το πράγμα πρέπει να συμφωνηθεί».
 
Σημείωσε ότι «δεν είμαστε μακριά» και αυτή είναι και η επιθυμία του Υφυπουργείου Τουρισμού, «για να μπορέσουμε κι εμείς με τη σειρά μας να αδειοδοτήσουμε με τα νέα κριτήρια τις επιχειρήσεις για να γνωρίζουν και οι επιχειρηματίες πώς και που να επενδύσουν».
 
Ο Υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι «έχουμε καταγράψει όλα όσα ακούσαμε στο εργαστήρι και θα τα λάβουμε υπόψη μέσα στο πλαίσιο των τελικών μας εισηγήσεων για την Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό ενώ τα χρονοδιαγράμματα για διάφορες κινήσεις θα βγουν μέσα από τον τελικό καθορισμό της στρατηγικής».
 
 «Επιθυμία δική μας και όλων όσων ήταν εδώ είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού να λειτουργήσει ως ο συνδετικός κρίκος όλων των φορέων για το καλό του του τουρισμού και του τόπου», είπε ο κ. Περδίος.
 
Τέλος, αναφερόμενος στο εργαστήρι, ο Υφυπουργός Τουρισμού, είπε ότι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία σημειώνοντας ότι «σπάνια δίνεται η ευκαιρία να έχουμε συγκεντρωμένους τόσους πολλούς φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό και την εξυπηρέτηση του τουρίστα επί καθημερινής βάσης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Την επαναπροκήρυξη Σχεδίου Ρύθμισης Οφειλών προσφύγων συζήτησε η Επιτροπή Προσφύγων
Διαβούλευση για Νομοσχέδιο τ/κ περιουσιών ζητά από Κυβέρνηση η Επιτροπή Προσφύγων
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό