Έβαλε στο μάτι τον Νίκολσον ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης-Επιμένει για ασυμβίβαστο

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης με κατεπείγουσα επιστολή του προς τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου ζητά από το Σώμα, που ήταν αρμόδιο να εξετάσει ασυμβίβαστο για τον διορισμό του Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον στη θέση του Προέδρου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), να χειριστεί το θέμα ως κατεπείγον.
 
Ο Γενικός Ελεγκτής στην επιστολή του, ημερομηνίας 9 Ιανουαρίου 2019 επισυνάπτει την επί του θέματος γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, την οποία η Ελεγκτική Υπηρεσία ζήτησε και στην οποία ο νομικός σύμβουλος του κράτους, εκ πρώτης όψεως διαπιστώνει ότι διορισμός του κ. Νίκολσον δημιουργεί ασυμβίβαστο.
 
Με βάση την επιστολή του Γενικού Ελεγκτή, ο Γενικός Εισαγγελέας μεταξύ άλλων, ζητά περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση της εργοδότησης του κ. Νίκολσον από την KPMG και τις ακριβείς υπηρεσίες που παρείχε στο Υπουργείο Υγείας.
 
Η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή κοινοποιήθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα, στον Υπουργό Υγείας, στον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών.
 
Η σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα ημερομηνίας 8 Ιανουαρίου 2019 είναι 10 σελίδες και επισυνάπτεται από τον Γενικό Ελεγκτή.
 
Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης ανέφερε, πως διαπιστώνει ασυμβίβαστο και αναμένει από το Υπουργικό Συμβούλιο  να αντικαταστήσει τον κ. Νίκολσον, προσθέτοντας ότι από τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες που είχε εκφράσει η Ελεγκτική Υπηρεσία.
 
Το θέμα θα τεθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου το θέμα του διορισμού και το ασυμβίβαστο του σερ Ντέιβιντ Νίκολσον στη θέση του Προέδρου του ΟΚΥπΥ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Ζαχαρίας Κουλίας, διευκρινίζοντας πως αν ο διορισμός ανακληθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως αναμένει η Επιτροπή, δεν θα υφίσταται θέμα προς συζήτηση.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προϋπολογισμός €68,7 εκατ για το ΟΚΥπΥ το 2019
 

Δειτε Επισης

Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα