Βέτο και από την Ένωση των ιδιωτών γιατρών στο ΓΕΣΥ

Η Ένωση Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφερόμενη στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ δηλώνει ότι ο ιδιωτικός τομέας θα συνεχίσει να λειτουργεί  όπως λειτουργούσε εδώ και πολλά χρόνια  σε υψηλό επίπεδο,  με στόχο την περαιτέρω  αναβάθμιση της προσφοράς  υπηρεσιών  προς τους ασθενείς, βασιζόμενος στις αρχές της σύγχρονης ιατρικής.
 

Η Ένωση προσθέτει ότι ο στόχος της είναι η δυναμική εκπροσώπηση των ιδιωτών ιατρών και η ανάπτυξη συνεργασίας με  ασφαλιστικές εταιρείες, οργανισμούς και ιδιωτικά νοσηλευτήρια "έτσι που να συμβάλουμε στη διατήρηση  των σχεδίων ασφάλισης υγείας των πολιτών".
 
Αναφέρει ακόμα ότι το σημαντικότερο από όλα  είναι οι πολίτες να έχουν ασφάλεια υγείας και επιπρόσθετες επιλογές  για να μην μείνουν εκτεθειμένοι και εγκλωβισμένοι σε ανεπαρκείς  σχεδιασμούς που έγιναν βασιζόμενοι σε πολιτικοοικονομικά κριτήρια.
 
Η ‘Ενωση αναφέρει ακόμα ότι από τη στιγμή της ίδρυσής της έθεσε ως πρωταρχικό της στόχο την δημιουργία ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας μας, με στόχο να είναι και λειτουργικό και βιώσιμο. Διατυπώνει τη θέση ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό αν λαμβάνονταν σοβαρά υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κύπρου που σχετίζονται με τον τρόπο που λειτουργούν τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας.

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα