Χρονιαία και διαδικτυακά ανανεώνουν τις άδειες κυκλοφορίας τους οι Κύπριοι

Οι εποχές που παίζαμε κρυφτούλι με την Τροχαία, όσοι δεν φροντίζαμε να ανανεώσουμε τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων μας μέσα στο καθορισμένο χρονικό πλαίσιο έχουν παρέλθει. Και ο λόγος είναι απλός. Όσοι δεν το πράξουμε εγκαίρως δεν κινδυνεύουμε μόνο με καταγγελία και πρόστιμο, αλλά υποχρεωτικά θα κληθούμε να καταβάλουμε επιπλέον δέκα ευρώ και άλλη επιβάρυνση 10% πάνω στο οφειλόμενο ποσό.
 
Όπως ανέφερε στον REPORTER, o Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Σωτήρης Κολέττας η ημερομηνία ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας αρχίζει από την προσεχή Δευτέρα, επτά Ιανουαρίου. Η τελευταία ημερομηνία ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας έχει καθοριστεί η 11η Μαρτίου. Από την επομένη κιόλας, η Τροχαία θα αρχίσει να καταγγέλλει τους οδηγούς οι οποίοι δεν θα μεριμνήσουν να ανανεώσουν τις άδειές τους.
 
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες οχημάτων στην Κύπρο προτιμούν τη χρονιαία έκδοση των αδειών κυκλοφορίας τους. Δεύτερες σε προτίμηση είναι οι εξαμηνιαίες άδειες, ενώ λιγότεροι επιλέγουν την έκδοση αδειών για τρεις και εννέα μήνες.
 
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας είναι η ασφάλεια και το πιστοποιητικό καταλληλότητας του οχήματος.
 
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι και το γεγονός ότι μόνο το 2% των ιδιοκτητών οχημάτων καταφεύγει πλέον στα γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη για την ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας. Το υπόλοιπο 98% προβαίνει στη διαδικασία διαδικτυακά, μέσω των εμπορικών τραπεζών ή και μεμονωμένα στη διεύθυνση http://rtd.mcw.gov.cy.
 
Σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας και τον τρόπο υπολογισμού τους, ο κ. Κολέττας είπε πως δεν έχει επέλθει καμία απολύτως αλλαγή από πέρυσι. Εξήγησε πως «η άδεια κυκλοφορίας κάθε οχήματος καθορίζεται στη βάση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα».

Ο Σωτήρης Κολέττας προέτρεψε όλους όσοι προτίθενται να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους, να ενημερώσουν εγκαίρως το Τμήμα Οδικών Μεταφορών για να αποφύγουν την επιβάρυνση.
 
Κάλεσε τέλος τον κόσμο να μην περιμένει την τελευταία στιγμή να ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας, για να αποφευχθεί ενδεχόμενη υπερφόρτωση του συστήματος, που μπορεί να προκαλέσει ταλαιπωρία.  

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα