Την εγκατάσταση ανελκυστήρων στους κυβερνητικούς οικισμούς ζητά η Βουλή

 
Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων ζήτησε ομόφωνα όπως επιταχυνθεί το πρόγραμμα εγκατάστασης ανελκυστήρων στους κυβερνητικούς οικισμούς.
 
Η Επιτροπή συζήτησε τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση ανελκυστήρων και στα συμβόλαια συντήρησης τους στους κυβερνητικούς οικισμούς, με την Πρόεδρο της Επιτροπής Σκεύη Κουκουμά να κάνει λόγο για εγκατάλειψη των κυβερνητικών οικισμών και τον Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ονούφριο Κουλλά να δηλώνει ότι άρχισαν να φαίνονται οι προχειρότητες με τις οποίες αντιμετωπίστηκαν διαχρονικά τα θέματα των προσφύγων.
 
Η κ. Κουκουμά σε δήλωση μετά τη συνεδρία είπε πως και στο θέμα της εγκατάστασης ανελκυστήρων, η Κυβέρνηση «αρίστευσε στην απομόνωση των προσφύγων και την εγκατάλειψη των κυβερνητικών οικισμών».
 
Πρόσθεσε πως καταγράφεται ξεκάθαρο πισωγύρισμα σε όλη την προσφυγική πολιτική και ανέφερε ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2014, είχαν εγκατασταθεί 93 ανελκυστήρες σε κυβερνητικούς οικισμούς, από τις 380 πολυκατοικίες στις οποίες αναμένεται να τοποθετηθούν ανελκυστήρες.
 
Συνεχίζοντας είπε ότι σε 5 χρόνια η Κυβέρνηση κατάφερε και εγκατέστησε ακόμα 16 ανελκυστήρες. Ανέφερε πως το σχέδιο έχει βαλτώσει στην εγκατάσταση 20 ανελκυστήρων, με το Υπουργείο να απουσιάζει και έπρεπε να προκληθεί ο σάλος της προηγούμενης εβδομάδας, για να ευαισθητοποιηθεί το Υπουργείο Εσωτερικών.
 
Ο κ. Κουλλάς ανέφερε ότι η προχειρότητες με τις οποίες αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα των προσφύγων τα τελευταία 40 χρόνια άρχισαν να φαίνονται παντού.

Σε 69 οικισμούς η πάροδος του χρόνου δημιούργησε νέα δεδομένα και πολλά πρακτικά προβλήματα, είπε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ προσθέτοντας ότι η Πολεοδομία διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα αυτά δεν οφείλονται σε θέματα δαπανών και προϋπολογισμού  αλλά σε προβλήματα διαδικασιών.
 
Εξήγησε πως υπάρχει σωρεία διαδικασιών, με εργολάβους που δεν τηρούν τους όρους των συμβολαίων τους και ούτω καθεξής και ανέφερε πως η Επιτροπή Προσφυγών ομόφωνα ζητά το πρόγραμμα να επιταχυνθεί.
 
Πηγή ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας
Προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή-Δεν επηρεάστηκε ο τουρισμός στην Κύπρο
Άνοδος σχεδόν 10% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο
Παίρνει θέση το Τμήμα Δασών-«Συντήρηση μόνο οδικού δικτύου στον Ακάμα»
Δωρεάν είσοδο σε μνημεία για την Πέμπτη εξήγγειλε το Τμήμα Αρχαιοτήτων