ΒΙΝΤΕΟ: Εντυπωσίασαν οι Λοκατζήδες-Ακμαιότατο ηθικό και γεμάτοι περηφάνια

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι η απονομή των πράσινων μπερέ στους νέους Λοκατζήδες της 2018 ΕΣΣΟ.
 
Στην τελετή απονομής παρέστησαν, ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, βουλευτές καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Λοκατζήδων.
 
Οι Εθνοφρουροί που επέλεξαν τις Ειδικές Δυνάμεις εκπαιδεύονται σκληρά από τον περασμένο Αύγουστο και σήμερα ολοκλήρωσαν το βασικό στάδιο της εκπαίδευσης τους.
 
Δείτε αποσπάσματα από την εντυπωσιακή επίδειξη των νέων καταδρομέων:
 
Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης ανέφερε ότι «το τιμημένο πράσινο μπερέ αποτελεί το παράσημο που φέρουν οι άνδρες των πολυθρύλητων δυνάμεων καταδρομέων και τα κατορθώματα τους στον αγώνα για την υπεράσπιση της πατρίδας εξιστορούνται με δέος και σεβασμό, για το απαράμιλλο θάρρος τους, που γράφτηκε στα πεδία της μάχης, στα πεδία της τιμής, με τους αγώνες και τις θυσίες των ηρωικών λοκατζήδων, με τους αγώνες και τις θυσίες τους για την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της μαρτυρικής μας πατρίδας».
 
Ο Υπουργός συνεχάρη «τον Διοικητή της Διοίκησης Καταδρομών και τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που είχαν την ευθύνη της εκπαίδευσης και με αίσθημα ευθύνης έφεραν σε πέρας με απόλυτη επιτυχία την αποστολή τους».
Εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους
Ακολούθως οι νέοι καταδρομείς παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους διάφορα αντικείμενα της εκπαίδευσης που έτυχαν τους τελευταίους μήνες μεταξύ των οποίων, ασκήσεις ακριβείας, ασκήσεις αυτοάμυνας, ασκήσεις με δοκό, επέμβαση περιπόλου, άσκηση κατοικημένων περιοχών και αναρρίχηση και καταρρίχηση από τον ύψους 30 μέτρων πύργου.

Τιμές στους έφεδρους καταδρομείς
Ο Υπουργός Άμυνας στην ομιλία του ευχαρίστησε και απένειμε «τις δέουσες τιμές στα άτομα που έχουν ταυτίσει το είναι τους, τη ζωή και το πνεύμα τους με τις ειδικές δυνάμεις, όλους τους λεβέντες που πριν δεκαετίες φόρεσαν το πράσινο μπερέ και το τίμησαν όσο ελάχιστοι άλλοι».
 
Απευθυνόμενος στους έφεδρους καταδρομείς, ο Υπουργός είπε πως στην πολυετή τους πορεία ως καταδρομείς, από νεοσύλλεκτοι μέχρι και σήμερα που ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, ως έφεδροι, επέδειξαν υψηλότατο φρόνημα και αξιοζήλευτα ανεπτυγμένη αίσθηση του καθήκοντος, είναι πάντα στις επάλξεις δηλώνοντας πάντα το παρών σε κάθε προσκλητήριο της πατρίδας.
 
Αφού ευχαρίστησε τους έφεδρους καταδρομείς για την προσφορά τους, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «ως ένδειξη εκτίμησης» έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να παραμείνουν στις τάξεις της εφεδρείας των καταδρομών στο πλαίσιο εφαρμογής του θεσμού του εθελοντή εφέδρου, ενώ έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις δραστηριότητες των μονάδων τους στο πλαίσιο των εφεδρικών παρουσιάσεων.
 
Εξήγησε ότι οι δύο αυτές επιλογές είναι οι «τελευταίες μεταρρυθμίσεις που έχουμε εξαγγείλει για το θεσμό της εφεδρείας  στην Εθνική Φρουρά».
 
Αφού ευχαρίστησε «από καρδιάς» τους έφεδρους καταδρομείς, ο υπουργός Άμυνας ευχήθηκε οι νέοι καταδρομείς που παραλαμβάνουν σήμερα τα μπερέ τους  και οι άλλοι συνάδελφοι τους στους καταδρομείς και στην υπόλοιπη Εθνική Φρουρά να παραδειγματιστούν από αυτούς, αφού κατάφεραν με «το ήθος, το ζήλο και την απόδοση» τους να υπηρετήσουν για τόσα χρόνια το τιμημένο πράσινο μπερέ και «αποτελούν πρότυπα συμπεριφοράς και πειθαρχίας, απαραίτητο στοιχείο για να μπορέσει η Εθνική Φρουρά να φέρει εις πέραν την αποστολή της».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτσι αποκτά αμυντική βιομηχανία η Κύπρος

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ